Konferencija "Jezici i nacionalizmi"

Sutra i prekosutra u Sarajevu održat će se konferencija "Jezici i nacionalizmi", koja je prethodno bila upriličena i u gradovima regije - u Beogradu, Splitu i Podgorici.

Izvor: N1

Komentara 5

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Mirsad

Da Bog vam dao širinu svjetla i slobode i vjećno prezentovali istinu NE nikako NE gluposti kao što to radite sa i oko mog maternjeg jezika. Bit ću Vam neogranićeno zahvalna ako ovo ne izbrišete!! Moj maternji jezik se od vajkada zove Bosanski, jer je moja Majka bosanka a vi je ne uvažavate!? Zato Vam pojašnjavam situacijon koja govori o Bosanskom jeziku i lingvisticom. Moj jezik je jezik moje majke Bosanke jezik Bosanski!! Ako vam smeta, evo nekoliko podataka za koje bi morali znati!! Prvi Bosanski rječnik pojavljuje se 1631 god. a Prvi Bosanski Rječnik pojavljuje se 1818.go što xnači eto Vas Srba nakon 187 godina i ponosite se srpskim rečnikom!? SRAM Vas i stud biloooooo!!

0 9

Ljudevit Gaj

Poštovani Mirsade, Vaš tekst je nažalost nepismen.

15 0

HomoYugoslavius

Ih vole jedan nepismeni, prvi na braniku odbrane jezika, a ne znaš ga ni govoriti kako treba! I kakav vam je argument, čak i da je istina, kad je nastao prvi rječnik? Pa nije jezik stvoren prvim rječnikom, mogao je postojati hiljadu godina prije nego što se neko sjetio da napiše prvi rječnik!

0 0

* Sva polja su obavezna