Šuman: Zadovoljan sam, napravit ćemo i U-14 selekciju

Šuman: Zadovoljan sam, napravit ćemo i U-14 selekciju Izvor: Anadolija

Na Ilidži je završeno okupljanje tri rukometne selekcije U-16, U-18 i reprezentacije lige BiH. Selektor naše reprezentacije Bilal Šuman tako spropvodi u djelo svoj plan, prema kojem u godini ovakvih okupljanja i mimi priprema treba da bude šest.

Na okupu u hotelu „Hollywood“ bila je 81 osoba i selektor Šuman je zadovoljan urađenim. Treba istaći da je ovo već drugi put u posljednja dva mjeseca da se u ovakvom broju skupe mladi rukometaši iz BiH, a do juna naredne godine bit će ih još četiri.

"Ponovo smo imali skoro 90 ljudi na okupu. Obavili smo treninge sa svim selekcijama. Imali smo i kontrolne utakmice između selekcija U-16 i U-18, te između U-18 i selekcije lige BiH. Radili smo na stvarima koje smo već uveli i u A reprezentaciju i nastavljamo dalje" – kaže Šuman.

Osim treninga i test utakmica, stručni štab je zajedno s ekipom profesora sa Fakulteta za tjelesni odgoj i sport iz Tuzle obavio i testiranja za igrače iz selekcije lige BiH.

"Unijeli smo smo sve podatke u bazu podataka, a to smo na prvom okupljanju uradili i za igrače U-16 i U-18. Sve igrače ćemo sada pratiti na drugačiji, kvalitetniji način. Uglavnom, na ovom okupljanju uradili smo sve zacrtano. Drugačije sve izgleda i igračima, sistem rada im je nov, imali su priliku da rade i žive zajedno, druže se i to je nešto s čime se do sada u ovom broju nisu susretali" – ističe Šuman.

U ovoj godini više nema okupljanja. U januaru će naša A selekcija ići u Makedoniju, gdje će igrati dvije utakmice s domaćom selekcijom, koja nastupa na Svjetskom prvenstvu, a potom će u Beogradu naš tim odmjeriti snage sa Saudijskom Arabijom. Zapostavljene neće biti ni nade bh. rukometa.

"Osim planiranih okupljanja, idemo raditi na formiranju U-14 selekcije. Prvo ćemo selektirati igrače po regijama, pa onda njih 25 izabrati za reprezentaciju. To je sada u planu" – završio je Šuman.

N1 pratite putem aplikacija zaAndroid|iPhone/iPadi društvenihmrežaTwitter|Facebooki UŽIVOna ovom linku.

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna