Najbolja naslovnica novina postala noćna mora Engleskoj

Najbolja naslovnica novina postala noćna mora Engleskoj Izvor: Facebook

Na današnji dan, prije sedam godina, na trafikama i štandovima diljem Engleske izašla je jedna od boljih naslovnica novina koje smo mogli vidjeti u historiji štampe.

Naime, 5. decembra 2009. godine u toj zemlji slavili su rezultate izvlačenja grupa za Svjetsko prvenstvo 2010. godine, koje se održalo u Južnoafričkoj Republici, a novina Sun tim povodom napravila je naslovnicu koja je zaista bila kreativna i efektna. Možda i jedna od najboljih u novijoj historiji. 

Englezi su dobili Alžir, Sloveniju i SAD. Koristeći početna slova svih reprezentacija, Sun je kreirao riječ EASY, u prevodu 'lako', kojom su željeli pokazati da njihova selekcija neće imati problema kvalifikovati se dalje na SP. 

E - Engleska
A - Alžir
S - Slovenija
Y - Yanks/Yankees (sleng za SAD)

Sun je ovu grupu nazvao "najboljom engleskom grupom još od Beatlesa", a ni sami nisu bili svjesni činjenice koliko su pogriješili. Grupa je za Engleze bila teža od očekivanog.

Englezi su prvo jedva izgukli bod protiv SAD-a i Alžira u prva dva susreta grupe. Da bi prošli dalje, morali su savladati Sloveniju, a to su i uradili, sa minimalnih 1:0. Ipak, u knock-out fazu su otišli kao drugoplasirani, jer je SAD-a bila bolja od Alžira.

Olakšanje je bilo kratkoročno. I Engleska i SAD su ispale već nakon prve prepreke, Njemačke, odnosno Gane. Ovo je Sunu bilo naravoučenije: Prvo skoči, pa reci 'hop'.

Izvor: TDiFH

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna