Malagurski i Pernar odgovarali na pitanja gledalaca

Malagurski i Pernar odgovarali na pitanja gledalaca Izvor: N1

Reditelj Boris Malagurski i političar Ivan Pernar su u Pressingu odgovarali na pitanja gledalaca.

1. Kako možete hvaliti Rusiju kad je dokazano da ona stoji iza pokušavaja svrgavanja demokratske vlasti Mila Đukanovića u Crnoj Gori i uspostave prosrpske vlasti? Nikola

Pernar: To je glupost da su to Rusi uradili.

Malagurski: Slažem se sa Pernarom.

2. Zašto naši političari ne smiju slobodno govoriti kao vas dvojica? Boje li se velikih vođa ili samo vole novac?

Pernar: Oni su u strahu kao što su mene pokušali zastrašiti. Većina ljudi su konformisti, malo ih je revolucionara.

Malagurski: Pogledajte kao su prošli lideri koji su se suprostavili velikim silama.

3. G. Pernar, dijelite li mišljenje gospođe Kitarović da je BiH prijetnja Hrvatskoj zbog muslimana kao što sam ja? Ipe Selimović

Pernar: Dragi Ipe nisi ti problem Hrvatske. Problem je HDZ koji je 25 godina pljačkao zemlju. U muslimanima ne vidim neprijatelje.

4. Zašto si u svom filmu "Težina lanaca" svu krivicu za ratove i zločine skinuo sa srpskog vodstva i pripisao je Zapadu? Ahmed

Malagurski: Narativ 90-ih nije bio u skladu sa realnošću. Zapad je nametnuo rat. Da to nisu bili Srbi bio bi neko drugi.

5. Kako je moguće da Hrvatska kao demokratska zemlja, članica EU, štiti i krije kriminalce i ratne zločince koji su pobjegli iz BiH?

Pernar: Moguće je. To vam Amerika radi.

6. Na pitanje da li si za priznanje Kosova prije neki dan si rekao da bi trebalo prepustiti narodu da odluči putem referenduma. Da li to znači Ivane da bi sutra podržao nezavisnost RS kao države ako bi narod odlučio na referendumu? Fadil

Pernar: Dragi Fadile kada bih je živio u BiH i kad bi sa druge strane Bošnjaci rekli da žele živjeti u ekonomskom ropstvu i da bude u službi stranih banaka ja bih prvi bio za separatizam. Bošnjaci moraju shvatit da ne smiju nametati volju većine drugima.

Izvor: N1

7. Arapi u BiH 1993. su došli preko Hercegovine? Arapi u BiH 2016? Amra

Pernar: Pogledajte slučaj "Alžirska grupa". Došli su u BiH da spriječe genocid i kako im je vlada vratila? Predala ih je Amerikacima.

Malagurski: Ne znam da li je dolazak Arapa projekat, ali je vezan uz američku politiku na Bliskom istoku.

8. Kako vidite budućnost regije?

Pernar: Bošnjaci moraju shvatiti da budućnost trebaju odlučiti zajedno sa Srbima, a ne preglasavanjem.

Malagurski: Pomirenje. Hajde da pričamo o onome što nas spaja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 2

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

OX

Tralalalalalala...samo ne znam zasto se ovaj Malagurski ovako promovise.Njega ni u Srbiji,bar u ozbiljnim medijima,nema.On je ultranacionalista koji sanja o Velikoj Srbiji i o pravoslavnim svestenicima koji vladaju u takvoj drzavi,barem iz prikrajka.Zaista mi ovo nije jasno!

1 2

Kost

Hmmm,... samo vi razmišljajte .Znate dragi moj kolega Pernar jedna stara narodna kaže ; "dok je vo provalio plot,zeko pojeo kupus " . Nažalost ! Mnogo je trkenjanja a vjetar prohujao .Dragi moj gosn Pernar , valja vidjeti kome je bilo jako bitno da " šejtanska posla " uzmu maha po balkanskim vuko'ebinama .Jugoslavija je dragi kolega mogla da se transformira a ne da se žrtvuje ,međutim kao takva bi bila neprihvatljiva jer nisu podobni bili oni koji su se željeli vratiti prađedovini ili otadžbini .Nije bila kao takva moguća po mjeri svima njima ,onima koji su je radije raspršili nego je s takvima dijelili i u njoj zajedno živjeli. Eto takva je ta mudrost koja nas je u crno odvela pa sada beremo plodove mudrovanja i međusobnog namudavanja.Svjet nam se ismijava a mi i dalje gledamo ko nam je bio dedo,pradedo,... Mjere se krvna zrnca koliko i koje nam je krvne grupe bio neki nas od predaka ,da bi smo se mogli selektirati ili kandidovati za poziciju povoljnog i pogodnog kadra ,a sve to nam lože oni koji su nas detaljnim statistikama i analizama "pročitali" .Aferim im baš onako od srca . Što se pak tiče Rusa oni su se s nama razišli na ovim prostorima još '48 pa ako neko misli da su nam to zaboravili , neka se osvrne malo na bombe iz devedesetih ,pa ce sve razumjeti .Zaboli njih ona stvar za naš interes imaju oni svojih interesa mnogo više,kolega Pernar . A vi i dalje razmišljajte ,naglas . Da je bilo provjeriti DNK svim migrantima možda bi se i otkrila namjera onih koji bi da nam nasele nove komšije u našu blizinu .Dobro godi ova naša rodna gruda svakom ,samo najmanje nama koji smo od nje iznikli ,kolega Pernar .Ko nezna cijeniti svoje taj ni na tuđem neka neočekuje ništa dobroga .

2 0

* Sva polja su obavezna