7 na N1: Stigao upitnik, ko je istinski za evropski put?

7 na N1: Stigao upitnik, ko je istinski za evropski put? Izvor: N1

Emisija "7 na N1" vam donosi pregled najvažnijih aktuelnosti iz zemlje i regije. Iz današnjeg izdanja emisije izdvajamo:

*Zajedno sa Johanesom Hanom u BiH stigao je upitnik sa 3.242 pitanja, od čijih odgovora će zavisiti dobijanje kandidacijskog statusa BiH. Neophodan je angažman na svim nivoima da bi se odgovorilo na upitnik. Do sada se u tom zajedničkom radu nismo baš iskazali.

A znate li koje je prvo pitanje u upitniku - koliko nas ima?
Rezultati popisa radi podsjećanja još uvijek nisu priznati u jednom dijelu države.

*Neće biti lako, na to upućuje i posljednje ocjene Vijeća za implementaciju mira o stanju u BIH koje je daleko od zemlje na evropskom putu. Blokada federalnog parlamenta, nepoštivanje odluka Ustavnog suda, problem Stoca i Mostara glavne su stavke polougodišnjeg izvještaju PIK-a.

*A kad smo kod Stoca, Apelacioni odjel Suda BiH poništio je oduku CIK-a o uklanjanju kandidata sa izborne liste. Izbori u Stocu neće biti održani ove godine.

*SDS počeo je koristiti Dodikove metode pa je tako Vukota Govedarica najavio referendum o pravosuđu, rekacije njegovih partnera na državnom nivou još uvijek nema.

Izvor: N1

*U SDA su i bez reakcije na Zakon o igrama na sreću koji nije prošao po hitnoj proceduri u Domu naroda Federalnog parlamenta, iako je Dragan Čović potvrdio da hoće. Tako je HDZ BiH ponovno izigrao svoju partnersku stranku.

* Zakašnjele su i reakcije na optužbe predsjednice RH da BIH nije emancipovana, da je sjedište hiljada ekstremista i da predstavlja sigurnosnu prijetnju za Hrvatsku.

*U današnjem izdanju emisije osvrnućemo se i na završne riječi Tužilaštava u predmetu protiv Ratka Mladića, ali i početak iznošenja završnih riječi odbrane.

*Malo ćemo i do Kaknja gdje je načelnik istinski predstavnik građana, ali i do Hercegovine gdje smilje postaje zaista unosan biznis

Emisiju 7 na N1 gledate svake subote od 20 sati i reprizno nedjeljom od 8 sati.
Uređuje i vodi Tina Jelin-Dizdar. Gledajte “7 na N1“.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 5

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Sana

BiH je bila Europa prije apokalipse. Bila je usvojila sva demokratska pravila života u građanskoj državi. Bila je slobodna i solidarna. Socijalno je bila plemenitija. Nije imala previše, ali su svi imali. Nije bilo beskućnika, ni narodnih kuhinja, ni vapaja za plaćanje liječenja. Svi su imali zdravstveno osiguranje. Školovali smo se jednako, besplatno, kvalitetno. Nisu bile potrebne nadzorne kamere da nas čuvaju u školama. Bavili smo se sportom i nismo to plaćali. To je bila nagrada. I bili smo srećni. To je bila naša EU. Može to BiH opet. Tvoja kuća sa brijega siđe do moje kuće pod brijegom, pa se druže.

1 0

Ne ložite

se sa EU, jer vaš kalifat niko neće prihvatiti kao ćlanicu, kao što neće ni Tursku!

0 1

Nikii. Mimi

🖕

0 0

* Sva polja su obavezna