Edib Bajrović

Edib Bajrović

Reporter

Novinarstvo ne smatra slučajnošću, nužnim poslom, već životnim izborom i izazovom.

Magistar je Komunikologije, a kroz projekte, novinarske treninge i edukacije usavršavao se u izvještavanju o tranziciji i integracijama, ekologiji, ljudskim pravima, pravima djece, manjina, borbi protiv diskriminacije, trgovine ljudima.

Studentske dane iskoristio je za honorarni rad te tako bliže upoznao mnoge novinarske žanrove u praksi. Prva iskustva stekao je kao reporter i voditelj informativnih i edukativnih emisija na Radiju M, istovremeno radeći za međunarodni projekat „Priče iz tranzicije“ IWPR-a (International war and peace reporting).

Nakon tri godine radijskog iskustva, postao je član kolektiva informativne redakcije Federalne televizije, gdje je kao novinar izvještavao sa svih bitnijih društveno-političkih događaja u zemlji.

Svakom reporterskom terenu, svakom čovjeku, razgovoru, posveti se jednako. Smatra da je svaka priča dobra ukoliko joj se posveti dovoljno pažnje i energije. S timom mladih, iskusnih i motivisanih ljudi na Televiziji N1, kaže, lakše je suočiti se s novim pričama i izazovima.