Nogometni savez bira novog predsjednika: Samo jedan kandidat

Nogometni savez bira novog predsjednika: Samo jedan kandidat Izvor: N1

Naredne sedmice održat će se izborna sjednica Skupštine Nogometnog saveza BiH na kojoj će se birati nekoliko tijela Saveza, predsjednik i članovi Izvršnog odbora.

Sadašnji predsjednik Saveza Elvedin Begić na ovu poziciju izabran je 13. decembra 2012. godine. Begić je tada dobio 36 glasova, a njegov protivkandidat Josip Bevanda podršku 23 člana Skupštine. 60 delegata je tada pojedinačnim tajnim glasanjem izabralo i Izvršni odbor od 15 članova.

Kako sada stvari stoje, Begić će i u naredne četiri godine voditi krovnu kuću bh. nogometa koja je u protekle četiri godine bilježila uspjehe, kako na finansijskom tako i na sportskom planu.

Prema informacijama do kojih je došao N1, Begić je za sada jedini kandidat za ovu funkciju, a njega će podržati i Fudbalski savez Republike Srpske. No, još uvijek nije poznato da li će predstavnici hercegovačkih klubova imati svoj kandidata za predsjednika Saveza.

Sam Begić je u nedavnom intervjuu za Avaz kazao da nema želju za još jednim predsjedničkim mandatom na četiri godine

"Ali, u svakom slučaju, uvažavajući činjenice i potrebe da Savez nastavi s trendom uspjeha, želju delegata Skupštine, ostaje prostor za preispitivanje te odluke. Analizirajući izbore na kantonalnom nivou, stoji činjenica da ćemo imati značajan broj kvalitetnih kadrova koji u svakom trenutku mogu preuzeti funkciju predsjednika i nastaviti graditi Savez na postavljenim temeljima. Želim vjerovati da sve sredine žele kandidirati najbolje kadrove koji mogu odgovoriti funkciji", kazao je Begić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna