Sarajevo: Velike promjene u gradskom saobraćaju

Sarajevo: Velike promjene u gradskom saobraćaju Izvor: Anadolija

Vozila GRAS-a saobraćat će po izmijenjenom režimu u narednih nekoliko dana, saopćeno je danas.

Iz GRAS-a obavještavaju korisnike da će, u skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja KS, zbog potpune obustave saobraćaja u povodu javnog dočeka Nove godine na Trgu Bosne i Hercegovine doći do sljedećih izmjena u odvijanju javnog gradskog prevoza:

U petak, 30.12.2016. godine od 18:00h pa do kraja radnog vremena: tramvajski saobraćaj odvijat će se na relaciji Željeznička stanica – Ilidža, autobuska linija 31e Vijećnica – Dobrinja mijenjat će trasu i na relaciji Pofalići – Skenderija u oba pravca saobraćat će trolejbuskom trasom, a autobuska linija 41 za Gornje Velešiće umjesto sa Drvenije polazit će sa Željezničke stanice. Preduzeće GRAS će s ciljem obezbjeđenja prevoza posjetilaca javnog dočeka Nove godine, u novogodišnjoj noći produžiti rad tramvajskog saobraćaja do 03:00h i autobuske linije Vijećnica – Dobrinja do 02:00h.

Dakle, u subotu 31.12.2016. godine od 18:00h tramvajski saobraćaj će se odvijati na relaciji Željeznička stanica – Ilidža, a od ponoći do 03:00h u saobraćaju će biti četiri vozila sa intervalnom nailaska 15 minuta. Autobuska linija 31e Vijećnica – Dobrinja od 18:00h mijenjat će trasu i na relaciji Pofalići – Skenderija u oba pravca saobraćat će trolejbuskom trasom, a ova linija od ponoći do 02:00h saobraćat će sa dva vozila i intervalom nailaska 30 minuta.

Autobuska linija 41 za Gornje Velešiće od 18:00h sati pa do kraja radnog vremena umjesto sa Drvenije polazit će sa Željezničke stanice. U nedjelju i ponedjeljak, 01. i 02. januara 2017. godine javni gradski prevoz odvijat će se prema prazničnom odnosno nedjeljnom režimu vožnje.

U utorak, 03.01.2017. godine javni gradski prevoz odvijat će se prema režimu rada za subotu, osim na autobuskim linijama 29 Sutjeska – Kamenica i 47 Ilidža – Trnovo koje će saobraćati prema režimu rada radnoga dana, navodi se u soapćenju Službe za odnose s javnošću GRAS-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: GRAS , sarajevo , Nova godina

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna