Novi pritvor petorici osumnjičenih u predmetu 'Bosna'

Novi pritvor petorici osumnjičenih u predmetu 'Bosna' Izvor: N1

Tužilaštvo KS je nakon višemjesečne trakavice žalbama idejstvovalo povratak u pritvor petorice osumnjičenih u predmetu 'Bosna'.

"Općinski sud u Sarajevu je Esedu Džananoviću, bivšem izvršnom direktoru Elektroprivrede BiH, Ramizu Karavdiću, Senadu Traki i Nedžadu Traki produžio pritvor za tri mjeseca", potvrdila je za N1 Azra Bavčić, portparol Kantonalnog tužilaštva.

Također, u pritvor je vraćen i Safet Bibić, također osumnjičeni u predmetu 'Bosna'.

Navedeni su krajem novembra pušteni iz pritvora, a zatim su uslijedile žalbe Tužilaštva što je rezultiralo vraćanjem petorice osumnjičenih u pritvor.

Podsjećamo, oni su osumnjičeni da su organizovali grupu, te koristeći svoj uticaj, zapošljavali osobe u javna preduzeća, zdravstvene i visokoškolske ustanove u Federaciji BiH tako što su zahtijevali i primali novac ili druge oblike koristi.

U okviru ove akcije, prema nalogu kantonalnog tužilaštva, pripadnici Federalne uprave policije vršili su pretres u zgradi "Elektroprivrede BiH" u Sarajevu, te na nekoliko lokacija na području Kantona Sarajevo, kao i Zeničko-dobojskog i Tuzlanskog.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 9

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Mera

Vjerujem da je i Esedov, kao i ostalih papak koji su zadnji rat u BiH iskoristili da se trajno nasele u Gradu Sarajevu, da je njihov glavni praznik 9. januar. Uostalom, što se ne vrate u svoja predratna mjesta, selendre odakle su i došli ovi zadrti Bošnjaci? Samo nam uništavaju živote i prljaju grad, kao i nametanje njihovih seoskih običaja. Zato nam i jeste tako!!! U svakom slučaju, želim Esedu dugoročnu i doživotnu robiju, kao i tešku i neizlječivu bolest! Otkako znam za Eseda i njemu slične Bošnjake, "Marš na Drinu" mi je puno draža životna ... !!!

5 0

Molim

Molim N1 da pomogne i da se objavi spisak ljudi koji su se zaposlili na ovakav način

22 0

Salem

Ovdje se samo hapsi ovaj Džananović.Šta je sa ostalim uposlenicima Elektroprivrede???Hoće li se i oni hapsiti koje je ovaj monstrum tolke godine zapošljavao i sređivao im ocjene, kako se navodi??? ?

25 0

* Sva polja su obavezna