Problemi za Sarajlije: Zabranjeno pet autobuskih linija

Problemi za Sarajlije: Zabranjeno pet autobuskih linija Izvor: Anadolija

Novi problemi za stanovnike Sarajeva.

Saobraćajni inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo danas su, u postupku kontrole izvršenja rješenja o privremnoj zabrani obavljanja prevoza, iz saobraćaja isključili tri linije koje održava KJKP "Gras" i dvije autobuske linije Centrotrans Eurolines d.d. Sarajevo, potvrdila je glasnogovornica KUIP KS Vildana Brdarić.

Naglasila je kako je "prinudno izvršenje rješenja, koje podrazumijeva skidanje registarskih oznaka i oduzimanje saobraćajne dozvole prevoznicima, izvršeno na autobuskim linijama Ilidža-Sokolović Kolonija i Ilidža-Hrasnica, koje je održavao Centrotrans Eurolines d.d. Sarajevo, te linijiama KJKP "Gras", Sutjeska-Vogošća, Sutjeska-Ilijaš-Lješevo i Ilidža-Rakovica-Kobiljača".

''S obzirom na to da oba prevoznika nisu postupili po donesenim rješenjima inspektora, te da su na navedenim linijama nastavili obavljati javni linijski prevoz putnika, bez registrovanog reda vožnje, odnosno dozvole Ministarstva saobraćaja KS, inspektori će pored mjere isključenja, djelovati i izdavanjem prekršajnih naloga'', kazala je Brdarić.

Novčane kazne za tu vrstu prekršaja prema odredbama Zakona o cestovnom prevozu FBiH kreću se od 2.000 do 10.000 KM za pravne subjekte, odnosno od 200 do 1.000 KM za odgovorne osobe u pravnom subjektu.

''Naglašavamo da će kantonalni saobraćajni inspektori, uz asistenciju Ministarstva unutrašnjih poslova KS, nastaviti dalje kontrole javnog linijskog prevoza putnika u Kantonu Sarajevo'', kazala je Brdarić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Zineta

Sra je sa linijom Stup- Zabrđe - Smiljevici, ne radi mjesecima ili radi par dana u mjesecu a niko je n espominje a mi ne mozemo koristiti kupon.

0 0

* Sva polja su obavezna