Uprava GRAS-a najavljuje ostavke

Uprava GRAS-a najavljuje ostavke Izvor: Anadolija

Generalni direktor Gradskog saobraćajnog preduzeća Sarajevo (GRAS) Avdo Vatrić najavio je večeras mogućnost da će uprava tog preduzeća podnijeti ostavku u slučaju da bude izvršeno rješenje Ministarstva saobraćaja KS o povlačenju vozila tog preduzeća s linija za Vogošću, Ilijaš, Lješevo i Kobiljaču.

"Počeli su da nam skidaju tablice s vozila i, po odluci resornog ministra, mi ne možemo da vozimo. U periodu prije rata u BiH, za područje općine Vogošća vozio je trolejbus, pošto te vrste saobraćaja sad više nema neko je to pretvorio u autobuske linije i dodijelio ih drugom prijevozniku", kazao je na konferenciji za medije.      

Očekuje da ta odluka bude još jednom sagledana, te kaže da su zbog ljudi koji trebaju gradski prijevoz vozili danas i tako će i nastaviti „sve dok ne vidimo šta će se dešavati“.

"Skupština, Nadzorni odbor i Uprava GRAS-a odlučna je da, ako se nastavi ovo djelovanje Ministarstva saobraćaja KS protivno interesima javnog gradskog saobraćaja u Sarajevu, ne podrži te odluke. U slučaju da budemo primorani, mi ćemo svi podnijeti kolektivne ostavke", kazao je.   

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: GRAS

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna