Sutra pretežno oblačno, do kraja dana moguća kiša i snijeg

Vijesti 24. jan 202117:56 > 17:57 0 komentara
N1

Danas je Bosni i Hercegovini bilo pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većini područja. Na planinama je zabilježen snijeg.

Temperature zraka u 13 sati (°C): Bjelašnica -4; Ivan-sedlo 4; Livno 6; Bihać, Bugojno, Grude, Široki Brijeg 8; Sanski Most 9; Gradačac, Mostar, Sarajevo-Bjelave 10; Neum 11; Tuzla, Zenica 12;

Sutra se u BiH prije podne očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostatku dana oblačno.

U jutarnjim satima u većem dijelu Bosne, na sjeveru i sjeverozapadu Hercegovine slab snijeg. Ponegdje na jugu Hercegovine može biti i slabe kiše. U drugom dijelu dana i tokom noći kiša na jugu Hercegovine, a u ostatku zemlje snijeg ili susnježica. Očekivana količina padavina uglavnom između 5 i 15, lokalno do 25 l/m2. Vjetar slab do umjeren jugoistočni, u večernjim satima u skretanju na sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od -8 do -1, na jugu od 0 do 5, a dnevna od -1 do 5, na jugu od 5 do 9 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. U ranim jutarnjim satima je moguć slab snijeg. U drugom dijelu poslijepodneva i tokom noći očekuje se susnježica i snijeg. Jutarnja temperatura oko -3, dnevna oko 3 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!