Nikolić dao odgovor o tome da li je moguć rat na Balkanu

Nikolić dao odgovor o tome da li je moguć rat na Balkanu Izvor: Tanjug

Rat nije moguć, izjavio je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić odgovarajući na pitanje portugalskih novinara u Lisabonu da li je moguć novi rat na Balkanu i istakao da je nemoguće naći političare koji ratove žele.

"Nemoguće je otvarati ratove i nemoguće je naći političare koji ratove žele", rekao je Nikolić, navodeći da Srbija od 2012. godine vodi otvorene i iskrene razgovore sa Albancima u Prištini u želji da život na Kosovu bude sigurniji za sve građane. 

Prema njegovim riječima, sve ingerencije države dogovorima u Briselu prenijete su privremenoj administraciji u Prištini kao izvorne nadležnosti.  

"Mislim da smo tu već došli do kraja i da Priština, izuzev nezavisnosti koju od Srbije nikad neće dobiti, nema više šta ni da traži", naglasio je Nikolić. 

Predsjednik Srbije je ocijenio da ne postoji tema koju Srbija nije pozitivno riješila za Prištinu, ali da postoje teme koje Priština nije pozitivno riješila za Srbe na Kosovu, a koje su dogovorene u Briselu.

"Pojava specijalnih snaga prištinske adminstracije na sjeveru Kosova, gdje nisu smjeli da se nađu bez saglasnosti Kfora i lokalne zajednice, bila je znak da su Albanci spremni da ratuju", rekao je Nikolić. 

On je dodao da je Srbija učinila još jedan napor da do sukoba ne dođe. 

"O tome smo juče u Briselu detaljno razgovarali. Stavovi su nepomirljivi, Albanci neće odustati od nezavisnosti, Srbija tu nezavisnost nikada neće da prizna", istakao je Nikolić ocjenjujući da je loše ako više nema o čemu da se dogovara. 

"Ako to znači da više ne možemo ni o čemu da se dogovaramo, onda je to loše i zato mi treba dijalog neprestano da držimo otvorenim, bez obzira što su stavovi direktno suprotstavljeni", zaključio je Nikolić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 12

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Troll

Ružan fris ovaj Nikolić.

1 1

Azra

Ko će vjerovati vojvodi?

2 1

Srbin

Neće još dugo!

2 0

* Sva polja su obavezna