Milorad Dodik ukinuo zabranu N1 Televiziji

Milorad Dodik ukinuo zabranu N1 Televiziji Izvor: N1

Ekipama N1 Televizije odobrene su akreditacije za praćenje aktivnosti predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i ulazak u Palatu RS.

Prošle sedmice su novinar i snimatelj N1 Televizije u Banjaluci spriječeni u pokušaju da uđu u Palatu Republike Srpske i prisustvuju press-konferenciji Milorada Dodika.

Predstavnici Kabineta predsjednika RS usmeno su poručili da se N1 TV ne nalazi na spisku medija kojima se dozvoljava pristup i da reporteri nisu dobili godišnju akreditaciju. Također, N1 je skinuta sa mailing liste i uskraćena za sve pozive, obavještenja i saopštenja u vezi sa radom Milorada Dodika.

Uredničko vijeće N1 TV, sa sjedištem u Luksemburgu, zatražilo je pismeno obrazloženje takve odluke od nadležnih u kabinetu predsjednika Republike Srpske, a uslijedile su i oštre reakcije Evropske federacije novinara, sa sjedištem u Briselu i Udruženja BH novinari kao krovnog udruženja novinara u BiH.

Danas je ekipa N1 Televizije, ekskluzivnog partnera za CNN, dobila godišnje akreditacije, a samim time i pravo na praćenje aktivnosti Milorada Dodika u Palati, te je vraćena na mailing listu Kabineta predsjednika Republike Srpske.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: N1 , milorad dodik

Komentara 11

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

S H

Sve vazale, a pogotovo CNN sluge treba zabraniti. Pa i Trump je provalio samo nama jos ovdje ispiru mozgove !

0 0

����

Uplašijo se Eu

1 2

>>>

...a ti se uplašiJo gramatike!? Jbg!

6 1

* Sva polja su obavezna