Tuzlanski kanton odgovorio na pitanja iz Upitnika EK

Tuzlanski kanton odgovorio na pitanja iz Upitnika EK Izvor: Grad.tuzla.ba

Kantonalni organi i institucije Tuzlanskog kantona okončali su danas unos odgovora na pitanja iz Upitnika Evropske komisije i pored određenih poteškoća i problema koji su pratili ovaj proces, svi odgovori prikupljeni su, obrađeni i uneseni u centralni informacioni sistem nešto prije predviđenog roka.

Od ukupnog broja pitanja iz Upitnika (3.242), na Tuzlanski kanton odnosilo se nešto manje od 900 pitanja, a kantonalni organi i institucije su unijeli 1.038 odgovora jer su na neka od postavljenih pitanja odgovarale dvije i više institucija.

Unosom odgovora u Informacioni sistem završena je prva faza procesa odgovaranja BiH na Upitnik Evropske komisije, a naredna faza podrazumijeva pripremu radne verzije jedinstvenog odgovora BiH i sastojat će se od obrade unesenih podataka i prikupljanja dodatnih podataka.

Rok za okončanje ove faze je 28. februara, podsjećaju iz Ureda premijera Tuzlanskog kantona.

Kantonalne institucije dužne su do 10. aprila dostaviti i prijevod akata koji su naznačeni kao obavezni prilozi u nekim pitanjima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Amii

O Boze hvala ti da negdje zive i radi normalna institucija.pa h ala sto ste uradili posao na vrijeme ,nesto poxitivno da se dogodi

0 0

* Sva polja su obavezna