Cvijanović o Pandurević: Ne komentarišem klepetanje nanulama

Cvijanović o Pandurević: Ne komentarišem klepetanje nanulama Izvor: N1

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da nema vremena da reaguje na sve što kaže poslanica u Predstavničkom domu parlamenta Bosne i Hercegovine Aleksandra Pandurević.

"Nemam vremena da komentarišem svako klepetanje nanulama Aleksandre Pandurević", kratko je odgovorila Cvijanovićeva na pitanje Srne da prokomentariše izjavu Pandurevićeve da se predsjednica Vlade nije odazvala na sastanak sa izvjestiocem Evropskog parlamenta za BiH Cristianom Dan Predom. Pandurevićeva izjavila da je Cvijanovićeva odbila da dođe u Sarajevo i da se sastane sa Dan Predom. 

Srpska demokratska stranka (SDS) osudila je danas izjavu predsjednika Vlade Republike Srpske Željke Cvijanović u kojoj je politički nastup potpredsjednice SDS-a Aleksandre Pandurević nazvala "klepetanjem nanulama". 

"Cvijanovićeva je za Novinsku agenciju Srna nakon nastupa potpredsjednice SDS-a u emisiji 'Jedan na jedan sa Marinom Marinkovićem' na Alternativnoj televiziji rekla da 'nema vremena da komentariše svako klepetanje nanulama Aleksandre Pandurević'", saopšteno je iz SDS-a.

U SDS-u ovakve izjave Cvijanovićeve smatraju neprimjerenim i uvredljivim pogotovo jer je riječ o nečemu što je izgovorila osoba koja trenutno "obnaša" funkciju premijera Republike Srpske.

"Ova izjava je dodatno degutantna jer ju je izrekla žena i to žena koja je u prošlosti tražila zaštitu od ovakvih istupa u javnosti prema njoj", navode iz SDS-a.

Oni smatraju da je "Cvijanovićeva ovom izjavom uvrijedila ne samo Aleksandru Pandurević već i sve žene u Republici Srpskoj, čiji položaj sa funkcije premijera treba da brani i afirmiše".

SDS traži od Gender centra Republike Srpske da reaguje i javno osudi izjavu predsjednice Vlade, jer su javna institucija, te su pozvani da javno reaguju na ovakve izjave "koje vrijeđaju sve i jednu ženu u Republici Srpskoj".

"Pozivamo ih da reaguju na isti način kao što su reagovali kada su stali u odbranu Željke Cvijanović ranije", poručili su iz SDS-a.

Oni napominju da je indikativna činjenica da je ova izjava Željke Cvijanović "prenesena na Srni sinoć u 21.50 sati".

"Noćne reakcije i oglašavanja putem Novinske agencije Republike Srpske razervisana su isključivo za premijera Željku Cijanović i predsjednika Milorada Dodika. Praksa noćnog oglašavanja premijera i predsjednika je simptomatična jer ovo nije prvi put da Srna njihove izjave prenosi u kasnim noćnim satima", smatraju u SDS-u.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 25

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Kamenko

Dvije zene tri misljenja....

0 0

Sekvenca

Ovaj "CCC" se podvukao pod suknju Cvijanovicke pa ceka sta ce pasti odozgo.

0 1

MLADIĆ

XA XAXA XA XA XA ŠTA ZNA ŽELJKA JOŠ JE UMORNA OD PUTA XA XA XA

3 0

* Sva polja su obavezna