Tačka na 7 (2.5.2022.)

Tačka na sedam 02. maj 202210:53 > 09. maj 2022 11:06 0 komentara

Danima se tresla naša zemlja protekle nedjelje. Jedan mladi život je izgubljen u zemljotresu. Bilo ih je čak 13 diljem Hercegovine. No, nesreća se brzo zaboravlja. Kao i uvijek dobra je platforma za politički populizam. Jer država nam se trese već 30 godina. Podjele su in.

Sedmica je nastavljena političkim fijaskom. I inatom. (Pred)izbornim. Zoran Milanović je opet izveo show u Hrvatskoj, petljajući se u unutrašnja pitanja BiH. U kontinuitetu.

Jedna optužnica i presuda. Kopanje po prošlosti otvoreno, uoči godišnjica iz rata , 2. i 3. maja.

Slijede praznici, a moguća i cijela neradna nedjelja. Neradu se najviše u BiH radujemo, za ne ? Na praznik rada – i ovaj 1. maj.

Jedino crnih dlanova- rudari još traže 12 časova radnog vremena umjesto 8.

U pregledu iz regije i svijeta , analiza posljedica trećeg mjeseca agresije Rusije na Ukrajinu, ali i ruske ucjene “zavrtanjem” plina čitavoj Evropi. Kakva nas jesen čeka?

Pogledajte  i dio ekspozea novog crnogorskog premijera Dritana Abazovića, priču o mogućem elektro “šoku” kragujevačke tvornice automobila, najpoznatije po Fići, simbolu bivše Jugoslavije.

Ne propustite ni intervjue sedmice – brutalnu istinu prof.dr.sc. Esada Bajtala  u TV kameru Pressinga o teatru apsurda u kojem živimo, ali i  video dokaz tog teatra iz NSRS.

Nasmijte se za kraj uz jednu anegdotu.

Uređuje i vodi Suzana Stambol.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!