Formula za uspjeh Međunarodnog aerodroma Tuzla

Formula za uspjeh Međunarodnog aerodroma Tuzla Izvor: N1

Sa piste Međunarodnog aerodroma Tuzla u martu 2017. godine zvanično će poletjeti novi Airbus A320 sa 180 putničkih mjesta. Investicijom od 98 miliona dolara, koliko košta pomenuti avion, pored uspostave novih linija sa tuzlanskog aerodroma bit će omogućeno i dodatno zapošljavanje 36 osoba.

O uspjehu i budućim planovima tuzlanskog aerodroma u sklopu Novog dana na N1 razgovarali smo sa Rifetom Karasalihovićem, direktorom Međunarodnog aerodroma Tuzla.

Što se tiče 2016. godine - plan je ispunjen, a ovim aerodromom prodefilovalo je 311.000 putnika, što je dobar rezultat koji se odrazio i na finansije.

"Ostvarili smo pozitivno poslovanje i jedan od najboljih rezultata u historiji. Zaposleno je 110 novih radnika i 2017. godinu čekamo spremni", kazao je za N1.

Iz Tuzle se može letjeti na 12 destinacija, a potpisivanjem novog ugovora sa Wizz Airom otvorit će se četiri nove linije a to su Koeln, Bratislava, Nunrberg i Friedrischafen.

"Za 2017. godinu predviđeno je 470.000 putnika, a prvi mjesec ove godine pokazuje da će nam plan biti ispunjen", izjavio je za N1 Karasalihović, dodavši da uskoro očekuju povratnu informaciju iz Turske o povećanju kvote cargo saobraćaja.

Ono što je bitno jeste da su sve aviokompanije s kojima tuzlanski aerodrom posluje jako zadovoljne, uprkos tome što je terminal Međunarodnog aerodroma Tuzla jako mali, predviđen za 60.000 ljudi.

"Odlučili smo se da u saradnji sa Vladom TK uradimo rekonstrukciju terminala. Projekat je u završnoj fazi", kazao je.

Pohvalio se velikom cifrom zapošljavanja, stvorenim uslovima za edukaciju i licenciranje novih uposlenika, sve shodno propisima. U toku su i pregovori sa drugim kompanijama, a plan je uspostaviti linije koje lete iz Tuzle za Tursku i zemlje Bliskog istoka.

Formula za uspjeh prema riječima Karasalihovića je jednostvna: "Povoljan položaj, povoljan za letove, adekvatna usluga i cijene. Tuzla nije samo onako odabrana. Položaj aerodroma je područje koje gravitira sa milion-dva stanovnika".

Za kraj, potvrdio je da će u budućnosti usluga i komfor biti veći, planovi će biti veći - a uz pomoć Vlade TK Međunarodni aerodrom Tuzla će nastaviti svoju ekspanziju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 3

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Abudabi

Ko je investirao u avion 98 miliona. Aerodrom Tuzla ili Kanton. HAAAAAhhaaaa

0 0

Molim novinara koji je napisao ovaj članak da mi dešifruje prve dvije rečenice ovog članka a čisto sumnjam da i on zna šta je htio reći. Hvala

3 2

ANTIFA

AFERIM.

5 1

* Sva polja su obavezna