Na ponovljenim izborima u Stocu glasat će 11.404 birača

Na ponovljenim izborima u Stocu glasat će 11.404 birača Izvor: Wikipedia

Ponovljeni izbori za općinskog načelnika i općinsko vijeće u osnovnoj izbornoj jedinici Stolac biće održani u nedjelju, 19. februara 2017. godine.

Biračka mjesta će biti otvorena od 07:00 do 19:00 sati. Samo uz pokazivanje jednog od važećih bh. identifikacionih dokumenata (lična karta, vozačka dozvola, pasoš) na biračkom mjestu birač može ostvariti biračko pravo.

Broj birača u općini Stolac je 11.404, od toga je 10.012 redovnih, 1.321 birač registriran van BiH, 31 birač registriran da glasa u odsustvu i 40 birača koji su registrirani da glasaju lično. U općini Stolac će biti otvorena 24 biračka mjesta uključujući 4 mobilna tima.

Na glasačkom listiću za načelnika Općine Stolac nalaze se imena dva kandidata, dok se na glasačkom listiću za Općinsko vijeće Stolac nalazi 68 imena kandidata u ime 14 političkih subjekata.

Na dan izbora u Općini Stolac će na svih 24 biračka mjesta, kao i u Općinskoj izbornoj komisiji Stolac, biti prisutno 25 ovlaštenih službenika Centralne izborne komisije BiH koji će nadgledati i kontrolirati izborni process.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: Stolac , Izbori 2016.

Komentara 3

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Ado

Ko kaze da je Bosnjaka manje u Stocu? Neka CIK izbrise umrle Hrvate sa spiskova i vidjet ce te koliko ima koga.

3 1

��

11404 biraca akoliko je zivih biraca to me interesuje😂😂😂😂

4 1

Demokratija na BiH način

Bošnjaka je manje i treba da bojkotuju izbore.Isto tako u Zenici je manje Hrvata i bojkot i izbori neće važiti.Tako tteba u svim gradovima pa da se mrcvarimo još 100 godina.

7 0

* Sva polja su obavezna