KCUS o odlasku dr. Kacile: Nije podnio tražene izvještaje

KCUS o odlasku dr. Kacile: Nije podnio tražene izvještaje Izvor: KCUS

Ugledni ljekar prof. dr. Mirsad Kacila je danas za N1 kazao da napušta KCUS iz privatnih razloga, te da će najvjerovatnije svoj rad nastaviti u Berlinu.

"U pisanoj formi sam podnio zahtjev za prekid radnog ugovora na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu", rekao je za N1 dr. Mirsad Kacila koji je u ovoj ustanovi obavljao funkciju šefa Instituta za bolesti srca na KCUS-u.

O cijelom slučaju danas su se oglasili i sa Kliničkog centra u Sarajevu.

"Nakon saznanja da prof. dr. Mirsad Kacila želi da napusti KCUS, pozvao sam ga na sastanak 16. 02. 2017. godine u 12:45 sati u Kabinet generalne direktorice. Prof. dr. Mirsad Kacila je izjavio da napušta KCUS zbog zdravstvenih problema, da želi da se posveti svojoj porodici i liječenju i da vjerovatno neće nastaviti medicinsku karijeru. Od prof. dr. Mirsada Kacile zatražili smo zvanične izvještaje o funkcioniranju Klinike za kardiohirurgiju, strategiji razvoja, zanavljanju kadra, nabavkama ekstremno skupe opreme, servisiranju iste i još mnogo vrlo važnih podataka. Danas je prof. Kacila podnio Zahtjev za prekid Ugovora o radu sa KCUS, bez da je podnio tražene izvještaje", kazao je direktor hirurških disciplina KCUS-a prof. dr. Dželaludin Junuzović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: kcus , mirsad kacila

Komentara 30

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

grdonj pod plocom

ne treba nama dr kacila,dr ajsa meholjic,nama trebaju zukici,radeljasi,onaj iz gorazda seljacic sa fals diplomom,sefici,rastoderi,da uniste ovo malo bosne sto je ostalo!!!!kad malo skontam ,imao si raso pravo,sve je ovo trebalo sprziti!!!!samo Bozija milost je ostavila ove kretene da zive jos na ovim prostoroma!!!

1 0

ja

ima tuzla da se ljecite

5 0

I na kraju mi je zao sto gubimo ovakvog znalaca i ucitelja za mlade kardiohirurge, zelim svima najbolje al mislim da ovo nije nacin da prof Kacilu na ovako nizak nacin degradiramo

16 1

* Sva polja su obavezna