ViK: Mi smo spremni, para nema!

ViK: Mi smo spremni, para nema! Izvor: N1

Uprava KJKP "Vodovod i kanalizacija" održala je konferenciju za štampu, na kojoj je iznijela probleme sa kojima se susreće kada je u pitanju vodosnabdijevanje u Kantonu Sarajevo.

Predsjednik Nadzornog odbora Taib Delalić rekao je kako je osnovni problem nedostatak finansijskih sredstava.

"Mi smo tražili minimalna sredstva, a ne projekat koji ne možemo izvršiti. Kada gledate ostala javna komunalna preduzeća, tražili smo minimum. Tražili smo pet miliona za rješavanje problema vodosnabdijevanja i milion maraka za pumpe i održavanje pumpnih agregata na Bačevu", istakao je Delalić.

Delalić je ponovio da se problemi u ovom preduzeću gomilaju godinama i dalje neće moći bez pomoći Vlade KS.

Nezir Hadžić, direktor KJKJP "Vodovod i kanalizacija", rekao je kako bi moglo doći do eskalacije situacije. Istakao je da se u vodovodnu mrežu nije ulagalo u zadnjih 20 godina, ali i da je veliki broj bespravnih potrošača. Pored toga, trenutno se u vodovodnoj mreži postoji više od 70 posto gubitaka vode.

Uprava ovog preduzeća smatra da su optužbe kantonalnog premijera Elmedina Konakovića neutemeljene, te da oni čine sve što je u njihovoj moći. Tvrde da je na čelu sa novom upravom povećan broj otklonjenih kvarova, da rade sve što je u njihovoj moći kako bi otkrili nelegalne priključke, te da su uvećali obim naplate putem mehanizma isključenja.

Automobili koje koriste su, kako kažu, stari i 20 godina. Na automobilima imaju kvarove - propadanje podova i kočnica, te su se zato morali odlučiti na kupovinu 11 putničkih vozila i dva poluteretna kamiona.

Vjeruju da se problem dugoročno može riješiti samo kreditom EBRD-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 10

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Duga

Konakovic ce. Napravit sa cokoladama

0 0

Don Kihot

Cilj je da Huso Ćesir, dobije posao obnove vodovodne mreze. Taj posao vrijedi više stotina miliona eura, zbog toga se SDA svim silama potrudila da preuzme grad Sarajevo.

0 0

Logicno

Odmah otpustiti osobe zaduzene za PR. Staviti za stol toliki broj ljudi da pricaju kako nema novca moze samo idiot. Vi ste preduzece, dostavljate robu i za to dobijate novac. Finansiranje preduzeca iz budzeta je nenormalna praksa, smanjite broj zaposlenih, povecajte cijene i ovrhom poboljsajte naplatu. Znam da je nepopularno ali je jedino zdravo rjesenje.

2 2

* Sva polja su obavezna