Novinari na tramvajskoj stanici čekaju rezultat sastanka

Novinari na tramvajskoj stanici čekaju rezultat sastanka Izvor: N1

Novinarske ekipe u iznimno teškim uvjetima čekaju rezultate savjetovanja o podnošenju zahtjeva za reviziju presude po tužbi Bosne i Hercegovine protiv Srbije i Crne Gore za genocid.

Savjetovanje se održava pod pokroviteljstvom člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, a u organizaciji Fondacije “Pravda za Bosnu i Hercegovinu” i Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava. Sastanku koji je trebao početi u 15 sati, prisustvuje veliki broj eksperata iz oblasti prava, zvaničnika iz institucija BiH i nevladinih organizacija.

tramvaji Izvor: N1

Novinarske ekipe su suprotno svim običajima, smještene na drugu stranu ulice - u blizini tramvajske stanice. S obzirom na činjenicu da je u ovo doba dana u Sarajevu uobičajena saobraćajna špica, očekuje se da uvjeti za rad reportera praktično biti nemogući.

U jednom momentu, tramvajski saobraćaj u ovom dijelu gradu je potpuno blokiran u momentu dok su učesnici sastanka razgovarali s novinarima.

Reporterske ekipe su nakon polusatnog čekanja, ipak pronašle svoja mjesta ispred same Vijećnice u kojoj se savjetovanje održava.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna