Ko je Amir Zukić?

Ko je Amir Zukić? Izvor: N1
Amir Zukić u Novom danu

Generalni sekretar Stranke demokratske akcije Amir Zukić uhapšen je danas po nalogu Tužilštva Kantona Sarajevo.

Informaciju je za N1 potvrdila Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Amir Zukić je generalni sekretar Stranke demokratske akcije (SDA), rođen je 1966. godine u Rogatici, a živi i radi u Sarajevu.

Diplomirani je pravnik od 1992. godine, a 12 godina kasnije je i magistrirao - navodi se u podacima CIN-a. Član SDA je od 1990. godine, a tri puta je izabran za generalnog sekretara SDA.

1990. godine je osnovao Muslimanski omladinski savez, a na čelu ove organizacije bio je do 1994. godine.

Kraj rata dočekao je kao načelnik Odjeljenja za izbjegle i raseljene osobe Općine Centar, a prvi put je funkciju sekretara dobio 1996. godine.

Zukić se četiri godine kasnije kandiduje za načelnika Općine Centar, ali nije izabran. Na općim izborima 2002. godine postaje poslanik SDA-a u Skupštini Kantona Sarajevo (KS). Obnovio je mandat četiri godine kasnije. Zukić je istovremeno obavljao funkciju predsjednika Kluba Bošnjaka u Domu naroda Federacije BiH.

Na općim izborima 2014. godine kandidirao se za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH. Nije osvojio dovoljno glasova, ali je dobio kompenzacijski mandat.

Amir Zukić uhapšen je po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo u nastavku akcije "Bosna".

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: amir zukić , SDA , hapšenja

Komentara 19

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

E, moj Izmete,gori od ovog lopova su samo oni koji ga brane! Turkoviću sređiva nekretine po Sarajevu, uzima mito za zapošljavanje a tebi dobar?! Hebo te on Izmete, vodi ga kući...

5 0

Pametan toliko da se ispisao sa prava u sarajevu jer nije mogao poloziti rimsko .nakon sto ga je polozio u mostaru ponovo se vratio za sa. profesori znali procjeniti

5 0

Dina

@Ismete, kad ce Zukicevi jarani za njim? E moj Ismete sve je to isto. Pocnu ni od cega a sad ne znaju sta imaju. Covjece, narod lose zivi, a velikim i malim Zukicima, nije stalo do ljudi ko do lanjskog snijega. Treba sve posmjenjivati i pohapsiti. Ovako vise ne moze.

5 1

* Sva polja su obavezna