Fadila Memišević: Ovo je prelomna tačka za BiH

Fadila Memišević: Ovo je prelomna tačka za BiH Izvor: N1

Predsjednica Fondacije ''Pravda za BiH'' Fadila Memišević kazala je danas u Sarajevu da je odlukom o reviziji tužbe protiv Srbije za genocid - misija uspjela.

''Moram da kažem da smo u našoj misiji uspjeli. Mi smo finansirali našu tužbu i ostalo je još nešto sredstava da finansiramo reviziju. U ovih deset godina od presude kojom nismo bili zadovoljni, puno smo radili u fondaciji. Svi članovi UO us volonteri, ali smo radili permanentno na. Imali smo jako dobru saradnju sa kabinetom gospodina Izetbegovića, posebno u posljednje dvije godine'', kazala je ona.

''Imali smo jako puno sastanaka, i zahvaljujući gospodinu Izetbegoviću uspjeli smo i došli smo do ovoga. Uspjeli smo doći do ove tačke, ova tačka je prelomna za BiH a to je ovo što smo danas čuli. Govorili smo jednim glasom, glasom podrške. Današnji skup je govorio jednom glasom'', dodala je Fadila Memišević.

Podsjećamo, u Sarajevu je danas održano savjetovanje o podnošenju zahtjeva za reviziju presude po tužbi Bosne i Hercegovine protiv Srbije za genocid. Kako je odlučeno, BiH će ponovo pokrenuti reviziju Tužbe protiv Srbije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 5

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Rus

To fadila sad ce srbi dobiti drzavu a ti se zali hagu kad ih za nista nepitate pa živite sami u svojoj bosni bez srba i hrvata

1 0

Pocetak

kraja BiH kakvu smo do danas poznavali !! Živi bili pa vidjeli ....

3 0

SrbIN

Slažem se! Hvala vam iz sveg srca. Bolje ni Mile ne bi smislio. Hvala još jednom.

6 0

* Sva polja su obavezna