Dodik o reviziji: Ovo je lažna tužba

Dodik o reviziji: Ovo je lažna tužba Izvor: N1

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je društvo za prošlost i sukobe, kako bi se ukratko mogao nazvati današnji skup u sarajevskoj Vijećnici pod pokroviteljstvom Bakira Izetbegovića, potvrda da Srbi u BiH među političkim Bošnjacima teško mogu naći sagovornika za mir, budućnost ili evropske integracije.

"Osim što je najavljena revizija tužbe lažna, jer je ne podnosi BiH već samo jedan narod ili dijelovi jednog naroda, ona je i sa moralnog i svakog drugog stanovišta neprihvatljiva. Ni prije deset godina nisu postojali dokazi protiv Republike Srbije, oni ne postoje ni danas, iz prostog razloga što Srbija nije ni uradila ono što joj muslimani u BiH pokušavaju staviti na teret", istakao je Dodik komentarišući odluku većine učesnika današnjeg savjetovanja u Sarajevu, kome su prisustvovali predstavnici bošnjačke političke, vjerske i nevladine zajednice, da daju podršku Izetbegovićevoj inicijativi za podnošenje zahtjeva za reviziju presude protiv Srbije.

Predsjednik ovog entiteta je naglasio da se od srpskih predstavnika u institucijama BiH očekuje da se pred sudom u Haagu ospori legitimitet revizije pomenute presude, a pred pravosuđem u BiH krivični postupak protiv Bakira Izetbegovića.

"Indikativno je što tradicionalni zaštitnici i slova i duha Daytona oličeni u OHR-u i Ambasadi SAD-a u Sarajevu, u jednostranom aktu jednog člana Predsjedništva BiH mimo volje, dogovora ili saglasnosti druga dva člana, nisu vidjeli kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma, čak ni destabilizaciju prilika u samoj BiH", istakao je Dodik.

On je podsjetio da je referendum u Republici Srpskoj, kao vrhovno demokratsko dostignuće kvalifikovan kao prekršaj Dejtonskog mirovnog sporazuma i destabilizacija BiH i zapitao kako se onda zove ova samovolja i divljanje u spoljnoj politici BiH, koja se provodi kršeći više zakona zemlje za koju se bore još samo stranci.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 35

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Hadzi Lojo

Dodik se priprema za rat. Razvija koncepciju naoruzanog naroda kroz lovacka udruzenja gdje po zakonu o lovstvu, svaki lovac moze dobiti odobrenje za cetiri oruzja dugih cijevi. To je taman toliko da svaki punoljetan srbin i srpkinja budu opremljeni jednim oruzjem dugih cijevi. Uporedo s tim, Dodik stvara i paravojsku kroz organizaciju tzv "Srpska cast" koja na sirem prostoru Balkana broji oko 40 hiljada clanova. Mahom su to kriminogena lica sa policijskim dosijeima, ubice i okorjeli kriminalci, buduci psi rata, koje podrzava i Vucic i ustupa im kasarne i vojne poligone za provodjenje obuke. Clanovi ove profasisticke organizacije, zajedno sa desnicarima Mari Lepen iz Francuske, imali su pisebno mjesto na obiljezavanju protivustavnog Dana RS, 9. Janura. Ovo su stvari koje zabrinjavaju i sa kojima bi se ozbiljno trebalo baviti Tuzilastvo, SIPA I Dragan Mektic.

2 1

Bosanski Pravoslavac

Nas Milo je u pravu. Bosnjaci brz potrebe trose pare. Samo mi nije jasno sto se on brine za to kad nema argumenate za ishod revizije. Mislim da se Bakiru treba zahvaliti jer ce se konacno dokazati nevinost Srbije i Srba u Bosni. Hvala lijepa Bakire za reviziju a poslije presude idemo na rucak tamo gdje si navikao s Milom.

2 0

Haljeti Hazimi

Kad je 9 januar i vojsku da paradira trebaju trojica presjednika kad je referendum ne trebaju kad je tužba ova dvojica Nad njihovim narodom nije bilo genocida što se bune oni su saveznici ranije Boban i Karadžić sada Čović i Dodik

1 1

* Sva polja su obavezna