Buba Corelli i Jala spremni potpisati "Pakt s đavolom"

Sarajevski reperi Buba Corelli i Jala u subotu objavljuju prvi zajednički album "Pakt s đavolom". Na bh. rap sceni su prisutni godinama, a nakon rada na EP albumu "Sin City" i nekoliko zajedničkih pjesama, odlučili su se upustiti u ozbiljan muzički projekat.


Buba Corelli i Jala spremni potpisati "Pakt s đavolom" Izvor: Facebook
Album će izaći pod etiketom "RedEye Vision" studija, a licencu za distribuciju preuzima studio "Tempo".

Ono što ovaj album čini drukčijim od onog što smo do sada mogli čuti jeste raznolikost u kojoj će svaki slušalac moći naći nešto što odgovara njegovom uhu.

Tako će klubovi "goriti" uz pjesme "Trinidad & Tobago", "Pleši", "Hladnokrvna ubica", "Boing", ljubitelji čistog rap zvuka će se pronaći u pjesmama "Geto Majke", "Advokat" i "Borba", dok će ljubitelji melodičnih refrena uživati u "Kao ja" i "Led".

"Pokušali smo izaći iz okvira i naći kompromis između rapa i modernog zvuka i sve to ujediniti u jednu cjelinu", kazao je Jala za N1info.

Na albumu se pojavljuju dobro poznata rap imena regiona kao što su beogradski reper Juice na pjesmi "Geto Majke", MCN na pjesmi "Advokat", a na pjesmi "Boing" gostuje beogradski muzičar Rasta.

Refrene na pjesmama "Kao ja" i "Led" je otpjevala mlada Sedžida Matoruga, koja se publici predstavlja pod umjetničkim imenom Sedž.

Buba Corelli i Jala spremni potpisati "Pakt s đavolom" Izvor: Facebook
Ovo je inače prvi full length zajednički album ovog dvojca koji sarađuje više od dvije godine, nakon što su solo pjesmama napravili boom na muzičkoj sceni i bh. rap stavili u repektabilan položaj u regiji.

Produkciju kompletnog albuma potpisuju upravo Buba Corelli i Jala, dok je muzičku podlogu za pjesmu "Advokat" radio Boris Đurđić Kibo iz Bihaća.

"Zadovoljni smo urađenim. Mislim da će publika prepoznati trud koji je uložen", istakao je Buba Corelli.

Treba još dodati da je spot za pjesmu koja je najavila album, "Bez tebe", radila ekipa RedEye Filmsa koja će režirati i ostale spotove za album.

Spot koji izlazi zajedno sa albumum će biti za pjesmu "22".

Dizajn naslovnice albuma je djelo Admira Aličića, a promocija će biti održana u Bella Vidi u Sarajevu.

Izvor: YouTube

Album izlazi 13. 12. 2014 godine.

Komentara 3

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Fan

A gdje se album moze nabaviti ??

11 13

Tonza Garu

Ima daa gorii

1 0

Gost

Ne znam sto ce vam te djavolske sejtanske fore, k'o tinejdzeri kakvi, i ove otrcane fore acab.

6 7

* Sva polja su obavezna