Glasač u Stocu pokušao iznijeti listić sa biračkog mjesta

Glasač u Stocu pokušao iznijeti listić sa biračkog mjesta Izvor: N1

Prilikom ponovljenih izbora, koji se danas održavaju u Stocu jedan glasač je pokušao iznijeti listić van biračkog mjesta, ali moguća nepravilnost se spriječila.

Predsjednik Općinske izborne komisije Stolac, Jozo Matić je naglasio kako je do 11 sati je izašlo ukupno 2.165 glasača, što je oko 25 posto birača, te da je zabilježen mogući incident, koji je zahvaljujući visokoj sigurnosti ponovljenih izbora u ovome gradu spriječen.

"Jedan birač nije vratio jedan listić, pokušao ga je iznijeti vani. To smo riješili. Drugi problemi su uobičajeni koji se javljaju na svim izborima. Nemamo ozbiljnih incidenata. Sve ovo što se događalo na biračkim mjestima, sve što zovemo problemima smo riješili putem predsjednika biračkog odbora zajedno sa predsjednikom Središnjeg izbornog povjerenstva koji se nalazi na biračkom mjestu i u kontaktu i u dogovoru sa Središnjim izbornim povjerenstvom općine Stolac", kazao je Matić.

Iako je izlaznost tek oko 25 posto, kako kaže Matić, val birača se očekuje u poslijepodnevnim satima.

Ukupan broj registriranih birača u općini Stolac je 11.404. Od toga je 10.012 redovnih, 1.321 birač registriran je izvan BiH, 31 birač registriran da glasuje u odsustvu i 40 birača koji su registrirani da glasuju osobno. Od 7 sati otvorena su 24 biračka mjesta. Od toga je 19 redovnih biračkih mjesta, jedno biračko mjesto za glasovanje u odsustvu i četiri mobilna tima koji rade na terenu. Svi koji još nisu svoju građansku dužnost obavili to mogu učiniti do 19 sati.

Registrirani birači na glasačkim listićima za načelnika općine Stolac moći će glasati za jednog od dva kandidata, dok se na listiću za Općinsko vijeće nalazi 68 kandidata iz 14 političkih subjekata. Kandidati za načelnika su Mato Komšić (nezavisni kandidat) i Stjepan Bošković (HDZ BiH).

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: Stolac , Izbori

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

CIK

Super. Samo mirno i dostojanstveno, pa makar bili i krnji izbori.

0 1

* Sva polja su obavezna