Izbori u Stocu: Dva kandidata osvojila po jedan glas

Izbori u Stocu: Dva kandidata osvojila po jedan glas Izvor: N1

Ponovljeni lokalni izbori održani su jučer u Općini Stolac, a za načelnika je izabran Stjepan Bošković, kandidat Hrvatske demokratske zajednice.

 U trci za načelnika nije bilo mnogo neizvjesnosti za razliku od borbe za mjesta u Općinskom Vijeću. Tamo je, kao i obično, zabilježeno mnogo interesantnih detalja. Najviše glasova pripalo je HDZ-u (3.654) dok su kandidatkinje i kandidati Inicijative za Stolac osvojili 2.986 glasova.

Ni ovaj put nisu izostali neuspješni i manje uspješni izborni rezultati kandidata kojima je pripao upadljivo malen broj glasova. Tako su dva nezavisna kandidata za Općinsko vijeće osvojila po jedan jedini glas. To su Slaven Milanović i Dragan Šimunović.

Podsjećamo, slučajevi potpunog izbornog neuspjeha redovno se bilježe na izborima u BiH. Tako je jedna takva zanimljivost zabilježena oktobra prošle godine u Srebrenici. Kandidatkinja Liberalne stranke BiH Gorana Maksimović nije dobila nijedan glas što znači da čak ni sama sebi nije ukazala povjerenje, baš kao i Zoran Obrenović iz Saveza za novu politiku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Nisu bili u Sda ili Hdz-u pa ne znaju kako se pripremi teren. Zato mediji trebaju prestat sa šupljacima pout Fuada Kasumovića i sl. Ufol nezavisni a 25 godina dio vladajuće politike.

0 0

* Sva polja su obavezna