SDP i DF danas predstavljaju nova pojačanja

SDP i DF danas predstavljaju nova pojačanja Izvor: SDP
SDP

Nermin Nikšić, predsjednik Socijaldemokratske partije BiH i Željko Komšić, prvi čovjek Demokratske fronte, održat će danas press konferenciju na temu ''Jačanjem i integracijom ljevice u klasnu borbu protiv kriminala i korupcije". Druženje s novinarima bit će održano u Lukavcu.

Na konferenciji će biti predstavljena i kadrovska pojačanja ovih stranaka: Socijaldemokratskoj partiji pristupit će profesor Edin Delić, a član Demokratske fronte postat će profesor Zlatan Begić.

Kako javlja Patria, Begić je rođen 1975. godine i profesor je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Tuzli u oblasti Ustavnog prava. Autor je značajnog broja naučnih i stručnih radova iz ove oblasti, objavljenih u prestižnim naučnim časopisima u zemlji i inostranstvu. Učestvovao je realizaciji značajnog broja projekata, te na velikom broju domaćih i međunarodnih naučnih i stručnih konferencija.

Kao sekretar i član Ekspertne grupe za ustavnu reformu Federacije BiH, formirane od strane Ambasade SAD-a, učestvovao je u kreiranju preporuka za ustavnu reformu, te u izradi nacrta novog Ustava ovog entiteta koji se trenutno nalazi u parlamentarnoj proceduri.

Također je bio član ekspertne komisije, formirane od strane Skupštine Tuzlanskog kantona radi implementacije odluke Evropskog suda za ljudska prava u slučaju Sejdić-Finci u Ustav ovog Kantona. Član je Međunarodnog udruženja za javno pravo i Uredničkog odbora Časopisa za politiku i pravo iz Kanade.

Edin Delić, aktuelni je načelnik Općine Lukavac, a profesor je na Univerzitetu u Tuzli za oblasti “Geookolinski inženjering”.

Obavio je nekoliko studijskih i specijalistčkih boravaka na naučno-istraživačkim institucijama u inostranstvu. Predavao je na više stranih institucija, među kojima treba posebno istaknuti Univerzitet u Bolonji u okviru postdiplomske edukacije u oblasti prirodnih hazarda, Colorado School of Mines u oblasti rudarstva u BiH i West Virginia University. Objavio je četiri knjige i niz naučno istraživačkih radova u zemlji i inostranstvu.

Konferencija je zakazana za 11.55 sati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Zajedno pa razdvojeno pa zajedno pa....ko zna.... Dobro je Balasevic jednom otpjevao.

0 0

* Sva polja su obavezna