Erdogan: Znamo mi Holandiju i Holanđane još od Srebrenice

Erdogan: Znamo mi Holandiju i Holanđane još od Srebrenice Izvor: REUTERS/Yasin Bulbul/Presidential Palace

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je kako i u ratu postoji pravilo da se ne smije otvarati vatra na medicinsko osoblje, ali da takve napade izvode “oni poput Holanđana“.

U obraćanju prisutnima u Kongresnom centru Bastepe povodom Praznika medicinara, turski predsjednik Erdogan je komentirao nedavni skandal u Rotterdamu kada je vlada te zemlje otkazala gostoprimstvo turskim ministrima, a policija brutalno intervenirala na okupljene turske državljane koji su u Rotterdamu protestirali protiv vraćanja ministrice porodice Fatme Betul Sayan Kaye u Njemačku.

“Čak i u ratu postoji pravilo da se ne smije otvarati vatra na medicinsko osoblje, ali ako su kao Holanđani, onda to mogu uraditi, da to otvoreno kažem jer mi znamo Holandiju i Holanđane još od Srebrenice.

Spoznali smo koliko im je pokvaren karakter iz onoga kako je masakrirano osam hiljada Bošnjaka u Srebrenici. Znamo ih dobro. Neka nam niko ne drži lekcije o civilizaciji. Čelo i obraz ovog naroda su čisti, a njihovi su potpuno crni“, kazao je Erdogan. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 39

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Ljiljan

Zvjezdane..nije 400 već 550 godina ;) Turci su donijeli civilizaciju na balkan, donjeli su česmu ali vi opet brisete guzicu papirom - nekoristite vodu!

10 13

x Aa

1'

1 1

Svi

znaju da je Turska počinitelj neviđenog genocida nad Jermenima, Grcima i ostalim nemuslmanima!!!

12 9

* Sva polja su obavezna