Ko savjetuje Mladena Ivanića i koliko je za to plaćen?

Ko savjetuje Mladena Ivanića i koliko je za to plaćen? Izvor: N1

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine mogu se pohvaliti velikim brojem savjetnika. O listi bliskih saradnika Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića mogli ste čitati prethodnih dana, a danas vam donosimo popis savjetnika predsjedavajućeg Predsjedništva Mladena Ivanića.

 U Kabinetu člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske angažovani su šefica Nataša Zirojević, Mira Pekić, Zoran Đerić, Diana Čekić, Velimir Sakan i Marija Milić. Ivanić ima veliko povjerenje u svoju šeficu kabineta sa kojom sarađuje godinama još iz vremena dok je bio ministar vanjskih poslova naše zemlje.

Ivanićev savjetnik je i Zoran Đerić, jedan od osnivača PDP-a i dugogodišnji poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NS RS). Bio je od 2000. do 2003. potpredsjednik Narodne skupštine RS-a, a nakon toga jednu godinu ministar unutrašnjih poslova. Dvije godine, od 2005. do 2007, radi kao direktor Fonda za razvoj i zapošljavanje RS-a, a potom je bio poslanik u NS RS-a u dva mandata. Od 2015. godine savjetnik je srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića.

Diana Čekić i Velimir Sakan su bivši poslanici PDP-a u Narodnoj skupštini RS. Plaća savjetnika članova Predsjedništva BiH iznosi nešto više od 2.100 KM dok šefovi kabineta primaju približno 3.000 KM plaće.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 15

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Tito

UZ postovanje ja Volim sve bosance bilo koje vjere bijo nisam nikada gledao na vjeru i imena samo na toleranciju reko Sam za Ove politicare lopove ja se stvarno izvinjavam ako Sam pogresijo

1 0

Neko

Bakir ali koliko placa

1 0

Fake

Ko god ga savjetuje, bolje ga savjetuje od onih koji savjetuju Baketa!

5 0

* Sva polja su obavezna