Zatvori

Izetbegović se sastao sa Hahnom

Izetbegović se sastao sa Hahnom Izvor: Predsjedništvo BiH

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je danas komesara za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannesa Hahna.

Komesar Hahn je u službenoj posjeti BiH gdje će prisustvovati sastanku premijera Zapadnog Balkana (WB6) u Sarajevu.

Na sastanku člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića i komesara Hahna ragovarano je o poduzetim i predstojećim reformama, u sklopu Reformske agende, potrebnim za uspješan EU put Bosne i Hercegovine.

Član Predsjedništva BiH Izetbegović izrazio je zahvalnost institucijama EU-a i državama članicama na podršci koju pružaju našoj zemlji, istakavši zahvalnost komesaru Hahnu na njegovom angažmanu i kontinuiranoj podršci koju on pruža procesu evropskih integracija Bosne i Hercegovine.

Ovom prilikom član Predsjedništva BiH Izetbegović je podcrtao opredijeljenost BiH za dalje jačanje regionalne saradnje i dalje unapređenje dobrosusjedskih odnosa, a posebno učešće u aktivnostima u okviru zapadnobalkanske šestorke. U tom kontekstu, istakao je kako je potvrda te opredijeljenosti Bosne i Hercegovine i organizacija ovog sastanka premijera Zapadnog Balkana, kojem je domaćin predsjedavajući Vijeća ministara BiH. Također, izrazio je očekivanje da će ovaj sastanak u Sarajevu rezultirati konkretnim dogovorima o narednim koracima u okviru regionalne saradnje u ključnim oblastima Agende za povezivanje (Connectivity Agenda).

Sastanku su u ime predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića i hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića prisustvovali njihovi savjetnici, Dijana Čekić i Tugomir Čuljak.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 2

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Duda Mahalusa

Pravi cistke po Urgentnom centru!

1 0

Ne vidim Sebiju! Đe li je to ona?

6 0

* Sva polja su obavezna