Ivanić se u Palestini sastao sa Mahmoudom Abbasom

Ivanić se u Palestini sastao sa Mahmoudom Abbasom Izvor: N1

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić u okviru zvanične posjete Državi Palestini razgovarao u Ramali s predsjednikom Palestine Mahmoudom Abbasom

Predsjedavajući Ivanić i predsjednik Abbas razgovarali su o aktuelnoj političkoj situaciji u dviju zemlјe, stanju u regiji i situaciji na Bliskom istoku. Bilateralne odnose BiH i Palestine predsjedavajući Ivanić i predsjednik Abbas ocijenili su prijatelјskim.

Ovo je prva zvanična posjeta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Palestini.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH informirao je predsjednika Abbasa o želјi BiH da se, u okviru kompletne regije, pridruži Evropskoj uniji i o koracima koji joj predstoje na tom putu.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić imao je i sastanak sa šefom palestinskih pregovarača Saebom Erakatom koji je predsjedavajućeg Ivanića informirao rezultatima dugogodišnjih pregovora s Izraelom.

Također, Ivanić održao je sastanak s Komitetom za pregovore i položio vijence u Mauzoleju Yassera Arafata, a sinoć se sastao i s palestinskim vjerskim dužnosnicima.

Prije zvanične posjete Palestini, predsjedavajući Predsjedništva BiH posjetio je Izrael gdje se sastao s predsjednikom Izraela Reuvenom Rivlinom, premijerom Benjaminom Netanyahuom i predsjednikom Knesseta Yulijem Edelsteinom.

U delegaciji je i predstavnik bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Elvir Čamdžić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Amii

Znaju li u izraelu da ste vi otputovali u palestinu. ..

1 5

* Sva polja su obavezna