Kažnjen sa 10.000 dinara zbog spominjanja Vučića u bolnici

Kažnjen sa 10.000 dinara zbog spominjanja Vučića u bolnici Izvor: N1

Prekršajni sud u Čačku kaznio je poljoprivrednika Miloša Pajovića (22) iz sela Mršinci kod Čačka sa 10.000 dinara, jer je spominjanjem imena premijera Aleksandra Vučića u čačanskoj bolnici narušio javni red i mir, objavio je čačanski portal Moravainfo.

Pajović je u aprilu prošle godine, dok je kroz selo vozio traktor, ugledao svog komšiju kako nepomično leži pored puta, prišao mu je i pošto je ustanovio da je u kritičnom stanju, otrčao je do kuće udaljene skoro dva kilometra i dovezao automobil kojim ga je dovezao u čačansku bolnicu na urgentno odjeljenje. 

Pozvao je medicinsku sestru i doktoricu da preuzmu njegovog komšiju iz vozila, jer nije mogao da hoda, a doktorica je nakon kratkog pregleda rekla Pajoviću da je potrebno da komšiju sa uputom odvede u hiruršku ambulantu.

On je rekao da žuri i da je dovoljno što ga je dovezao do bolnice i neka ga doktorica vodi na hirurgiju, na šta je doktorica odgovorila da je ona ljekar i da ne može pacijenta da vodi na drugo odjeljenje. 

"Pa ti onda zovi Vučića, neka ga on vodi do bolnice, a ja odoh kući, odgovorio je Pajović doktorici, nakon čega se vozilom udaljio iz kruga bolnice", navodi se u presudi Prekršajnog suda. 

Policija je po prijavi iz bolnice podnijela protiv njega prekršajnu prijavu zbog narušavanja javnog reda i mira.

Zastupnici okrivljenog su istakli da se nigdje u prijavi protiv Pajovića ne navodi da se u bolnici drsko ponašao, niti da je povisio ton ili vikao na osoblje bolnice i da je jedino što mu je stavljeno na teret spominjanje Aleksandra Vučića pred dežurnom doktoricom.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.Komentara 5

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Klix

Sad je pred izborna kampanja sad bi mu platio da ga spominje

2 0

Od nas

Eto dokaza da u cijelom regionu uvjek najebe posten i nevin covjek.

13 0

Kenzo

Isto kao u Sjevernoj Koreji

9 0

* Sva polja su obavezna