U Beogradu zakazan nastavak suđenja zbog zločina u Kravici

U Beogradu zakazan nastavak suđenja zbog zločina u Kravici Izvor: N1

Suđenje osmorici pripadnika Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske optuženih za zločine nad civilima u selu Kravica trebalo bi danas da bude nastavljeno pred Odjeljenjem za ratne zločine Višeg suda u Beogradu.

Optužnica tereti Nedeljka Milidragovića, Aleksu Golijanina, Milivoja Batinića, Aleksandra Dačevića, Boru Miletića, Jovana Petrovića, Dragomira Parovića i Vidosava Vasića da su u Srebrenici počinili ratni zločin nad civilnim stanovništvom.

Oni su, kako se navodi, u hangaru “Kravice” 14. jula 1995. godine ubili hiljadu 313 muslimana.

Svi optuženi ranije su se izjasnili da nisu krivi, a detaljnu odbranu za sada je iznio samo Batinić, dok su Nedeljković i Golijanin odbili da to učine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 2

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Mirza

Sve dok politcko vodjstvo u Srbiji ne prihvati odluku Tribunala u Hagu o umjesanosti Srbije u ratu, pocinjenom i presudjenom genocidu ne samo u Srbrenici ova farsa od "demokratije" ce se nastaviti. Tada ce se moci sa istom snagom zapokrenuti odgovornosti i one "druge dvije strane u sukobu" za objektivno sankcionisanje zlocina i svega sto uz to ide. Samo tako nesto moze pomoci stanovnistvu da i samo pocne da se preispituje i dozivljava vlastitu katarzu. To bi bio primjer da Zakon vlada i da garantuje svakome pravedan tretman. Pa i kada su kazne u pitanju, a ne samo "nadoknada stete".

1 0

Dragan

Oniih samo oslobadjaju odgovornosti, po principu boljeda mi sudimo nego ONI, dokazace da nista nije dokazano i da su se ljudisami pobili

3 4

* Sva polja su obavezna