Velika policijska akcija u Sarajevu: Uhapšene 22 osobe

Velika policijska akcija u Sarajevu: Uhapšene 22 osobe Izvor: N1

Na području Kantona Sarajevo pripadnici MUP-a KS i SIPA-e danas su izvršili pretrese stambenih, poslovnih i pomoćnih objekata na 34 lokacije i uhapsili 22 osobe osumnjičene za više krivičnih djela.

Provodeći akciju kodnog naziva "Praznik" policijski službenici Uprave policije MUP Kantona Sarajevo, zajedno sa policijskim službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), po Naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, na području Kantona Sarajevo izvršili pretrese stambenih, poslovnih i pomoćnih objekata na 34 lokacije.

Tom prilikom lišene su slobode 22 osobe osumnjičene da su u proteklom periodu počinile više krivičnih djela „Organizovanog kriminala“, a u vezi sa krivičnim djelom „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ i krivičnim djelom „Posjedovanje i omogućavanja uživanja opojnih droga“.

Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta veća količina opojnih droga, opreme za proizvodnju i preprodaju opojnih droga, mobilnih telefona, računarske opreme, novca, vatrenog oružja, municije, eksplozivnih naprava, dokumentacije i jedno putničko motorno vozilo.

Nastavlja se rad na potpunom rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela i osoba osumnjičenih za izvršenje istih, kao i na pronalasku još deset osumnjičenih lica za kojima se traga.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 12

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Gdje sada da zarsavam

0 0

Semir

Svaka čast, nek' se čisti Sarajevo od svake prljavštine i treba prvo svoju avliju, ali je ipak malo čudno da nema takvih problema i kod drugih gradova posebno kao Banja Luka, Mostar i dr.

5 0

Emir

Gdje vi živite,ovo je samo bacanje prašine u oči javnosti. Hapse sitnu buraniju da bi kao pokazali da nekoga hapse i da nema šale sa kriminalom. Ko pokrade milione,razjeba fabrike,pravi zgradurine po parkovima,planinama Itd itd itd. Osudiše li koga za nestale milijarde od donacija,namještanja tendera,potkradanje jakih državnih firmi? SMIJEŠNO.

33 1

* Sva polja su obavezna