Zatvori

Štrajkačima u Banjaluci se pridružuju prolaznici (FOTO)

Štrajkačima u Banjaluci se pridružuju prolaznici (FOTO) Izvor: N1

Predstoje nam teški dani, ali mi radnici Željeznica Republike Srpske ćemo istrajati u zaštiti svojih dobara, prava i porodica, poručili su radnici Željeznica RS koji štrajkuju glađu u Banjaluci.

Oni su pozvali kolege, radnike i građane RS na okupljanje.

Zlatko Marin, predsjednik Samostalnog sindikata Saobraćajno-transportne djelatnosti u Željeznicama RS koji takođe štrajkuje glađu, jučer je najavio da će se u Banjaluci pridružiti još 12 kolega u Doboju koji će takođe štrajkom glađu tražiti redovnu isplatu plata i naknada.

"Sve postojeće stanje u javnim dobrima i servisima RS ukazuje na plan i provođenje stvaranja trusnog područja gdje su sve izvjesniji socijalni nemiri i sukobi neviđenih razmjera. Kome još treba razaranje našeg mira? Da li Vlada kao najodgovornija institucija izvršne vlasti u tome učestvuje? Da li u tome učestvuje institucija predsjednika RS? Mi željezničari nismo meritorni da ocijenimo ove parametre, no njihovu eskalaciju više ne možemo ni da trpimo. Ovim putem pozivamo javnost RS da se aktivno uključe da se riješi postojeća pat pozicija odgovornosti, obaveza i dužnosti da se aktiviraju nadležnosti i provođenje zakona te uključe građani - da se ne čini veća šteta i spriječe rizici koji vode urušavanju i nestajanju RS", poručili su radnici Željeznica RS koji štrajkuju glađu u Banjaluci.

Kako javlja reporterka N1 iz Banjaluke Snežana Mitrović, radnicima se pridružuje sve veći broj građana u znak podrške.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: Željeznice RS

Komentara 5

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Vi Iz Fbih

Brinite svoju brigu

2 0

Šemso Bonaparta

Najedite se referenduma.....

1 2

I Vi

revizije!

3 1

* Sva polja su obavezna