Radnici Željeznica RS blokirali prugu u Banjoj Luci

Radnici Željeznica RS blokirali prugu u Banjoj Luci Izvor: N1

Radnici Željeznica RS koji štrajkuju glađu i veći broj njihovih kolega koji im daju podršku, blokirali su danas prugu u Banjoj Luci.

Nezadovolji materijalnim statusom u 14.00 sati su sjeli na prugu, ispred teretnog voza.

Pet dana u krugu Željezničke stanice u Banjoj Luci u štrajku glađu je bilo više radnika ovog javnog preduzeća, ali niko od uprave i Vlade nije ih do danas pozvao na razgovore. 

Štrajkačima se danas pridružilo još oko 200 njihovih radnih kolega i građana, a u 14.00 sati nezadovoljni meterijalnim ststusom odlučili su da izađu na prugu i tijelima blokiraju prolazak vozova.

Odbili su ponudu menadžmenta da im danas bude isplaćen topli obrok i prijevoz za januar i februar, a februarska plaća do kraja sedmice.

zeljeznicari rs Izvor: N1

I potpredsjednik Vlade RS Anton Kasipović pozvao je danas radnike Željeznica RS da prekinu štrajk glađu te obećao da će u ovoj sedmici biti isplaćene naknade za topli obrok i prijevoz zaposlenim u tom preduzeću.

Navodeći da će Vlada i danas razmatrati na koji način će dalje rješavati pitanje restrukturisanja Željeznica RS, istakao je da smatra „strašno dramatičnim da i jedan čovjek ugrožava svoje zdravlje štrajkujući glađu“.

Radnicima se duguje 13 naknada za regres i 14 za topli obrok. Posljednju plaću su dobili za januar ove godine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 8

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Ja

Zar tamo ne cvetaju ruze kod. Mikija

0 3

Radnik!!!!

Vi huskasi sram da vas je mjesto da se udruzite i pomognete radnicima vi huskate fuj fuj.!

1 0

Radnik!!!!

Kolege radnici trazite i borite se za svoja prava i sto ste zaradili ko god da ste i gde god da ste radnik radnika mora i treba pidrzavati sretno vam protiv ti korumpirani politicara.!!!!

1 0

* Sva polja su obavezna