Čović: Stati uz one koji su časno nosili odoru HVO-a

Čović: Stati uz one koji su časno nosili odoru HVO-a Izvor: N1

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH i član Predsjedništva BiH Dragan Čović kazao je danas u Mostaru kako je politička situacija u BiH zabrinjavajuća te da je evidentna ozbiljna kriza funkcioniranja vlasti na svim razinama.

Naime, danas je otkazana sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, a na upit je li koalicija tehnička, Čović je odgovorio kako koalicija na entitetskoj i državnoj razini postoji "od točke dnevnog reda do točke dnevnog reda, kako je čiji interes". 

"Drugim riječima, teško je i definirati tko je pozicija, a tko opozicija", izjavio je Čović nakon sjednice Predsjedništva HNS-a BiH. 

Naveo je i to kako je siguran da izbora prije listopada 2018. godine neće biti, a za to vrijeme "treba nešto uraditi i treba funkcionirati i pokušati ispuniti planove, ne samo na europskom putu, nego i oko ključnih ekonomskih i životnih pitanja". 

Najavio je kako će hrvatske političke stranke do kraja travnja, preko klubova zastupnika na entitetskoj i državnoj razini, pokrenuti nekoliko inicijativa ne bi li se krenulo s rješavanjem problema koji se već dugo guraju pod tepih. 

"Moramo pronaći neko rješenje kojim ćemo probuditi odnose u BiH, da se pokrenu one aktivnosti koje smo mi sebi stavili u zadatak, a to je primarno stabilnost BiH, jačanje socioekonomskih potencijala s jedne strane, te osiguravanje europskog puta s druge strane", istaknuo je Čović. 

Na današnjoj sjednici Predsjedništva HNS-a BiH u Mostaru, pored aktualne političke situacije, razgovarano je i o braniteljskoj populaciji. 

"Razgovarali smo o zaštiti dostojanstva hrvatskih branitelja, u kontekstu procesa u Haagu, i šestorice predstavnika HVO-a, koji brane čast HVO-a i svih institucija koje su izložene optužbama. Dajemo im punu potporu da dokažu svoju nevinost pred Haškim tribunalom. Stat ćemo uz sve one koji su časno nosili odoru HVO-a i dati im potporu", poručio je Čović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: dragan čović

Komentara 43

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Od nas

Oduzeti mu pokradeni imetak i protjerat ga iz BIH .

0 0

Sta

je bošnjaci ????? Do juče su vam Hrvati bili braća i valjali su vam , a sad vam gori od četnika . Do juče zastave vezali i bili njihovo cvijeće ( u krvi vam je da služite vazda nekome ) a sad tako za njih ???!?! Pa ko normalan da vam vjeruje i da ima normalne odnose sa vama ?????????

3 8

Vitez

Nikad oni su braca samo sa Srbima i to po krizu. Istini ni k ada niko nije mogao oci zatvoriti i prema tome uzalud se trudite!!

0 0

* Sva polja su obavezna