FOTO| Niklo plavo čudo usred Sarajeva

FOTO| Niklo plavo čudo usred Sarajeva Izvor: N1

Radovi na istočnoj tribini stadiona Grbavice bliže se samom kraju, a uskoro bi Željezničar trebao dobiti i upotrebnu dozvolu, drugim riječima navijači bi u narednim mečevima već mogli bodriti svoj klub sa nove tribine.

Kombinacija plavih i bijelih stolica kreirale su natpis "Grbavica", a trenutno radnici farbaju stepenice žutom bojom. U isto vrijeme u punom jeku su radovi iza tribine na uređenju ulaza, stepenica i prilaza stadionu.

"U toku su radovi na sanitarnim čvorovima, zaštitinim ogradama na tribini, kanalizaciji, te prostoru izvan tribine. Iduće sedmice ćemo imati tehnički prijem tribine, tako da će sve biti spremno za 1. april i utakmicu protiv tuzlanske Slobode", rekao je za N1 Mirsad Šiljak, direktor FK Željezničar.

On je kazao da će uskoro početi i štampanje ulaznica za istočnu tribinu i utakmicu protiv Slobode.

Da se veliki radovi nastavlju svjedoče bageri koji nisu napustili Grbavicu.

"Taj ćošak između istoka i juga će biti dio južne tribine. Za jug čekamo idejno rješenje, zatim ide projektna dokumentaciju i počinju radovi", kazao je Šiljak.

Jučer su predstavnici FK Željezničar imali sastank u Općini Novo Sarajevo gdje su najavili nove radove.

"Što se tiče Općine neće biti nikakvih problema. Jedan dio na jugoistoku je privatna svojima i to nećemo dirati. Mi gradimo na svom", dodao je direktor kluba s Grbavice.

U vrijeme teške ekonomske krize u državi i sve manjem ulaganju u bh. sport za svaku pohvalu je inicijativa i predan rad rukovodstva "Plavih" koji su uz pomoć najvjernijih navijača uspjeli ideju sprovesti u djelo, te pokazati da se sve može, a da je samo potrebna istinska želja.

Kako stadion izgleda danas, pogledajte u fotogaleriji.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 20

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Realan

Plavo ČUDO???? E jadan li je Bosanac ako mu je ova mala tribina ČUDO....

0 1

Samo naprijed plavi.Uvijek će biti ljubomore.

1 1

Samo naprijed plavi.Uvijek će biti ljubomore.

1 1

* Sva polja su obavezna