Seminar za lidere IEDC Poslovne škole Bled na BBI Akademiji

Seminar za lidere IEDC Poslovne škole Bled na BBI Akademiji Izvor: BBI

IEDC Poslovna škola Bled iz Slovenije, jedna od najistaknutijih međunarodnih ustanova za razvoj rukovodećeg kadra, u saradnji sa BBI Akademijom organizira od 10. do 13. aprila seminar u Sarajevu – „Leadership Development Program - LDP“.

Program je namijenjen rukovodećim kadrovima koji obavljaju menadžerske poslove sa visokim stepenom odgovornosti kao i perspektivnim rukovodiocima na položajima srednjeg menadžmenta.

Predavači IEDC Poslovne škole Bled prof. Drikus Kriek i dr. Jennifer Pope istaknuti su naučni radnici sa bogatim iskustvom i obrazovanjem na uglednim svjetskim univerzitetima. Prof. Kreik održat će u BBI Akademiji 10. i 11. aprila seminar o temi “ „Leadership for High Performing Teams“. Kreik je prodekan za pedagogiju i izvršni direktor doktorskog studija na „IEDC- Bled School of Management“. Diplomirao je na Yale Univerzitetu u SAD, a zvanje magistra kliničke psihologije i MBA diplomu stekao je na “Rand Afrikaans University“ i „University of Stellenbosch“.

Dr. Jennifer Pope 12. i 13. aprila u Sarajevu polaznicima seminara govorit će o temi „Discovering Individual Negotiation Mindset and Style“. Njena ekspertiza odnosi se uglavnom na međunarodni marketing, prodaju i pregovaranje. Radila je na državnom Univerzitetu „Grand Valley“ u Michiganu. Kao profesor marketinga predavala je na univerzitetima u Njemačkoj, Francuskoj, Meksiku i Tajvanu. Trenutno, dr. Pope radi na „IEDC- Bled School of Management“ u Sloveniji. Doktorirala je marketing i međunarodno poslovanje na Univerzitetu „Texas-Pan American“.

Gost predavač na seminaru je Amer Bukvić, direktor BBI banke koji je obrazovanje stekao u Maleziji, Japanu, „London Business School“ (LBS) i na „University of Oxford“. Na čelu je BBI banke od 2006. godine, koja se posljednjih nekoliko godina svrstava u red najbrže rastućih banaka u BiH. Za doprinos unapređenju islamske ekonomije Bukvića je Svjetski islamski ekonomski forum uvrstio u listu 500 najuspješnijih i najuticajnijih pojedinaca u oblasti islamske ekonomije u svijetu. Također, direktor BBI banke, dobitnik je prestižne svjetske nagrade „The Jewels of Muslim World Award 2015“ za unapređenje islamskih finansija i ekonomije. Godine 2014. Bukvić je proglašen za najboljeg lidera i poduzetnika u svijetu i dobitnik je priznanja saudijske kraljevske porodice.

Seminari će se održati na BBI Akademiji u Sarajevu. Broj mjesta je ograničen na 25 do 30, za svaki seminar. Sva predavanja su na engleskom jeziku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: bbi banka

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna