Viber uvodi nove chat opcije

Viber uvodi nove chat opcije Izvor: Facebook

Viber je jedan od popularnijih unakrsno-platformskih servisa za razmjenu poruka, koji je na našim prostorima posebno popularan.

Kompanija je sada najavila novu funkciju za svoj servis koja omogućava korisnicima da postave vremensko ograničenje koliko dugo će fotografija ili video fajl biti vidljivi u okviru konverzacije.

Na ovaj način bi Viberova funkcija mogla biti slična onome što Snapchat radi, jer korisnik šalje fotografiju ili video i određuje vremenski rok, nakon čega ona automatski nestaje.

Ukoliko primalac snimi screenshot, pošiljalac dobija obavještenje o tome. Viber će uvesti i funkciju tajnog ćaskanja koja će dodati još jedan sloj privatnosti jer će biti sprečeni screenshot-ovi a pored toga poruke će automatski biti brisane.

Na taj način Viber omogućava da čitave konverzacije budu obrisane nakon izabranog perioda vremena. To može biti razgovor jedan na jedan ili grupni, a učesnici će odlučiti da li žele da razgovor bude zaključan PIN-om ili da bude obrisan posle izvijesnog vremena.

Nova funkcija će biti objavljena na Android i iOS platformama krajem sedmice, prenosi Balkan Android.

Izvor: Screenshot - Balkan Android

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: Viber , chat

Komentara 2

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

bob

viber je bio i ostao djubre i tu nema price

0 0

Nije loše, ali je izostavljeno to da recimo, fotografije koje se prime automatski se čuvaju u galeriji slika bez obzira što se na Viberu brišu.

0 0

* Sva polja su obavezna