VIDEO| Paraglajder završio na drvetu iznad Kalesije

VIDEO| Paraglajder završio na drvetu iznad Kalesije Izvor: Screenshoot

Za adrenalinske ovisnike paraglajding idealan spoj uživanja u prirodnim ljepotama iz ptičje perspektive i sporta je paraglajding.

Ipak, za paraglajding je potrebna izuzetna vještina i iskustvo kako bi bili u stanju u svakom trenutku odgovoriti na vremenske uslove i druga iznenađenja koja se mogu pojaviti tokom leta.

Jedan trenutak nesmotrenosti može dovesti do neželjene situacije. Upravo to se dogodilo članu Paraglajding tima iz Tuzle.

Naime prije 15 dana novopečeni paraglajder je poletio sa Visa kod Kalesije, ali je završio na drvetu. Prema riječima Omera Bajrića iz tuzlanskog paraglajding tima paraglajder je prošao bez povreda.

Izvor: YouTube

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 3

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Omer Bajrić

Brdo Vis kod Kalesije je trenažno poletište sa kojeg je izvedeno preko 2000 letova,naravno da su ovakvi incidenti mogući i dio su rizika koji nosi svaki pilot koji se odluči da se bavi ovim sportom.Svakako mogu da potvrdim da smo sa ovog skromnog starta ostvarili i zavidne rezultate u osposobljavnju novih pilota te imamo i prvog acro pilota (Boris Janevski) koji je izveo luping na ovom poletištu Vođa tima Bajrić Omer

2 0

To je tako

kad Bošnjooka pokuša da leti!

0 0

Konedija

PARAGLAJDER = KALESIJA ?!? Ne ide nikako

3 2

* Sva polja su obavezna