Ucjene kumovale da hokejaši BiH ne zaigraju na SP u Sofiji

Ucjene kumovale da hokejaši BiH ne zaigraju na SP u Sofiji Izvor: Pixabay.com

Hokejaška reprezentacija BiH odustala je od Svjetskog prvensta divizije III, a razlog za takav potez je bizaran i za bh. prilike.

Naime, prema riječima predsjednika Hokejaškog saveza BiH Senada Zaimovića razlog za takav potez nije teška finansijska situacija, već ultimatum koji je pred Savez postavio dio igrača i dio vodstva Hokejaškog saveza BiH pred sami odlazak na Svjetsko prvenstvo.

"Odlazak na Svjetsko prvenstvo se vezao sa četiri uslova. Prvi je bio da se skine suspenzija hokejašu Nerminu Aliću, drugi da se ovjeri kompletna lista učesnika, treći da predsjednik i Upravni odbor podnesu ostavke i četvrti da se raspusti Skupština Hokejaškog saveza BiH", rekao je za N1 Zaimović.

On je kazao da je Hokejaški savez uradio sve do posljednjeg momenta, ali da su na kraju bili u obavezi obavijestiti Međunarodnu hokejašku federaciju da reprezentacija BiH neće učestvovati.

Treba napomenuti da je Skupština HS BiH skinula suspenziju Nerminu Aliću i ovjerila roster kako bi se sačuvao ugled reprezentacije BiH.

Predsjednik Saveza ističe da su ostale ucjene bile neutemeljene i nepotkrijepljene dokazima i razlozima koji se ne mogu razumijeti drugačije nego kao rušenje sistema i ugleda Hokejaškog saveza BiH koji je godinama građen.

"Sutra je Upravni odbor i očekujemo žestoke sankcije za vodstvo reprezentacije, tri člana Skupštine koja su poticala reprezentativce na ovo i vršili mobing", dodao je Zaimović.

Predsjednik HS BiH je naglasio da se radi o rušenju sistema i ugleda Bosne i Hercegovine te naglasio da ne očekuje ništa osim žestokih sankcija.

U nastavku pročitajte pismo koje je iz Hokejaškog saveza BiH poslano na adresu Međunarodne hokejaške federacije (IHF).

"Poštovani gospodine Fitzpatrick,

Ovim putem sa žaljenjem vas obavještavamo da je došlo do nesuglasica unutar HS BiH, nepoštivanja legalnih organa HS BiH i samovolje pojedinih članova rukovodstva nacionalnog tima BiH. Stoga je Upravni odbor HS BiH, potpuno svjestan svih posljedica, bio prisiljen donijeti za nas veoma tešku odluku o neučešću nacionalnog tima BiH na predstojećem Svjetskom prvenstvu, Divizija III, u Sofiji, Bugarska, od 10. do 16. aprila 2017.

Očekujemo i duboko vjerujemo da ćemo s vaše strane imati dovoljno razumijevanja i vašu iskrenu i punu podršku i pomoć da u narednom periodu zajedno riješimo ovaj problem.

Također, izuzetno nam je zao zbog problema koji su ovim uzrokvani organizatoru i svim timovima-ucesnicima na prvenstvu. Nadamo se i razumijevanju s njihove strane za novonastalu situaciju. Organizatoru i svim učesnicima želimo uspješan nastup na Svjetskom prvenstvu.

S poštovanjem, Senad Zaimović
Predsjednik HS BiH"

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 8

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Posljednji komentari

Mi

Ostjerat. Govma. Iz uprave. M. J sram davas. Bude. Idijoti

0 0

Neki pojedini stranci lafo selektori lafo kapiteni sve bi sebi njih par a ostale ko jebe e to vam je hokej pojedinaca

0 0

Dina

U rukovotstvu grupa hohstaplera. Gledaju samo gdje ce sta hajrovati.

4 1

* Sva polja su obavezna