Jovanović: Podržavam proteste

Jovanović: Podržavam proteste Izvor: N1

Predsjednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je u Novom danu televizije N1, da podržava proteste građana koji se u više gradova Srbije odvijaju poslije predsjedničkih izbora na kojima je pobijedio Aleksandar Vučić. Protesti su, prema njegovoj ocjeni, posljedica nesposobnosti političara i odsustva želje da se vodi prava poli

"Djeca na protestima su posljednja energija koja postoji"

Jovanović je rekao i da je energija mladih fantastična, te da u odnosu na studentske proteste 1996. godine, kada je bio jedan od lidera, postoje razlike u ciljevima, zahtjevima i načinu organizacije, ali i sličnost u poziciji mladih koji se danas nalazi u istoj bezizlaznoj situaciji kao i njegova generacija tada.

Plaćaju cijenu za naše gluposti. Možete li da mi kažete na šta će zemlja da liči za tri mjeseca? Kako da funkcionišemo u ovom ludom svijetu gdje se bacaju bombe na fudbalere, sa Makedonijom, Kosovom, Bosnom? Ne želim da bilo koga plašim, ali to su činjenice. Naravno da je to bilans onoga što mi radimo", smatra on.

Jovanović je ocijenio i da je opozicija zatečena protestima i da je ružno što “pokušavaju da se ogrebu o protest”.

Pružaju podršku, a ništa ne čine da se to završi konkretnim rezultatom, i da se izbjegne razočaranje da se ne ostvare određeni zahtevi (…) Ta djeca su poslednja energija koja postoji. Sjećate se 1992. u kakav mrak smo pali posle studentskih protesta koji nisu uspeli? Ja radim ono što mogu, borim se na politički način”, rekao je Jovanović i dodao da svojoj starijoj djeci neće da kaže da se sklone sa ulice, već i oni idu na proteste.

"Vučić je T-Rex, a oni prije njega su pasli travu"

Predsjednik LDP-a kaže i da stoji iza svoje izjave da Vučić nije jedini krivac za stanje u zemlji.

Neko je rekao da su ovi izbori kraj 'petooktobarske republike'. Kraj je bio 12. marta 2003. godine. Od tada živimo u istom formatu Kurira, Informera, tabloida, nekulture… Vučić je ušao u te cipele, samo je on T-rex, a oni prije njega su pasli travu. Je l' on izmislio bugarski voz”, upitao je Jovanović, ističući da ne pravda Vučića, već da opozicija mora da se distancira od takve politike.

Zbog toga se, kako kaže, nalazi u situaciji da ga napadaju i jedna i druga strana, pa tako “Informer” piše da sprema batinaše koji će da napadnu policiju i da manipuliše studentima, dok ga opozicioni političari napadaju da je uz Vučića.

Gost Novog dana kaže i da nije sporno da je Vučić na jučerašnjim ponovljenim izborima osvojio 70 posto glasova, i dodaje da građanska opozicija kao manjina mora da razmišlja o tome šta treba da uradi da bi postala većina u ovoj zemlji, jer je to i DOS radio 2000. godine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 4

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Misk

Dje si ljudino.

2 4

Čeda

stari ublehaš !! Pozdravio ga Soroš !!

5 1

Pero

Suti huljo drogirana

5 2

* Sva polja su obavezna