Sarajevo: 13 djece završilo na KUM-u nakon primljene vakcine

Trinaest učenika Srednje medicinske škole Bjelave iz Sarajeva sinoć se prijavilo u Kliniku za infektivne bolesti Kliničkog centara Univerziteta u Sarajevu žaleći se na glavobolju, vrtoglavicu i nestabilnost pri hodanju.

Sarajevo: 13 djece završilo na KUM-u nakon primljene vakcine Izvor: morgueFile
Simptomi su se pojavili nakon što su učenici primili vakcinu antitetanus. Pet  učenika je zadržano na daljnjem liječenju i trenutno se dobro oporavljaju.

Vakcinisanje se vršilo juče oko 9 sati u domu zdravlja Vrazovo, a prve nus pojave su se pojavile u posljepodnevnim staima kada su se učenici počeli žaliti na glavobolju, malaksalost I grčeve u mišićima.

Antitetanus je vakcina koja se prima poslije svake povrede, ugriza pasa. Ova vakcina se daje redovno kroz proces vakcinisanja učenika. Postoji strahovanje da bi svi pacijenti koji su posljednjih dana primali ovu vakcinu mogli imati negativne posljedice.

Tagovi: vakcine

Komentara 2

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Hamdo

Lažu da je bilo13 učenika da umanje paniku koja već postoji kod stanovništva a u vezi smišljenog trovanja ljudi vakcinama. A siromašne zemlje su prve na udaru. Od dva četvrta razreda, u bolnici je pomoć zatražilo ukupno 35 učenika! Zašto lažu?! zato jer mogu da lažu.

0 0

Dragana

Sta je zvanican odgovor nadleznih, da li je pokrenuta istraga protiv odgovornih lica i sluzbi koje sprovode obaveznu vakcinaciju? Da li je obustavljena dalja vakcinacija dece ovom vakcinom? Da li ce roditelji dece koja su bila izlozena ovoj vakcini podneti tuzbu protiv Ministrastva zdravlja koje je odobrilo d ase ovakva vakcina pusti u "promet"???

12 0

* Sva polja su obavezna