Borenović o Dodiku: Jedna epizoda se zove Otmica, druga Čarape, treća Donji veš

Vijesti 18. apr 202217:36 > 18:52 1 komentar
N1

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović, komentarišući za N1 skup Boračke organizacija Republike Srpske (BORS) koji će se održati u srijedu, kazao je da je jasno da je taj skup organizovala vlast, odnosno vladajuća koalicija okupljena oko SNSD-a.

“Osmisli su da umjesto njih jedan dio Boračke organizacije RS inicira organizaciju tih okupljanja, u kojima su ključni ljudi koji iz SNSD-a. I SNSD je tu vrlo vješto pokušao da isturi boce i narod ispred sebe umjesto da kažu da oni stoje ispred toga”, kazao je Borenović.

Kreiranje dodatnih tenzija

Ranije je izjavio da sve što Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH radi u posljednje vrijeme “neka je vrsta radikalizacije”.

“To je dodatno dizanja tenzija. To radi zbog svog interesa, a u tome mu pomaže njegov koalicioni partner iz Sarajeva, gospodin Izetbegović, koji jasno šalje poruke da samo pune džamije garantuju budućnost BiH, što je isto jedna vrsta dodatne radikalizacije i usložnjavanje situacije u kojoj se nalazimo”, naglasio je Borenović.

Umjesto, dodaje on, da se vlast bavi ukidanjem akciza i smanjenjem stope PDV-a, o tome se ne priča, nego se priča isključivo o tome i kako kreirati dodatne tenzije.

Šta se može očekivati od skupa u srijedu i šta se želi postići, upitao ga je voditelj Boris Brezo.

“Očigledno se želi pokazati neka vrsta slike kako su borci, narod, penzioneri uz politiku vladajućeg režima u RS, i zato se pravi takva vrsta kreativnosti u kojem se koristi Boračka organizacija RS. Želi se stvarati privid kako se tu vodi, tobože, briga od strane vladajućeg SNSD-a za interes RS, što nije tačno”, naveo je Borenović.

Istaknuo je da se o položaju boraca treba razgovarati u NSRS, te da je sve ovo što sada gledamo “klasična zloupotreba boraca u RS”.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je jutros da su “kombinovane britanko-američke jedinice imale i spisak stvari koje je prilikom otmice trebalo da pokupe iz njegove kuće”. 

Borenoviću to djeluje kao naučna fantastika.

Narod trpi

“Kome treba Milorad Dodik, ko ga treba oteti i ko to treba da radi? Nevjerovatno da Dodik nas informiše šta se novo dešava o toj “planiranoj otmici” koja meni djeluje trilerski. Svaka epizoda ima svoj nastavak. Jedan se zove Otmica, druga Čarape, treća Donji veš, četvrta Čaše, a peta su Slike, i to tako traje, Dodik nas informiše. Zaista, ne želim to da pričam. Postoje sigurnosne službe, a ne on da nas informiše”, rekao je predsjednik PDP-a.

Jesu li građani RS pod sankcijama, a da im to još uvijek niko nije rekao?

“Činjenica je da kada imate jednu svjetsku, ekonomsku silu, sa kojom imamo spoljno-trgovinsku razmjenu, mislim da je Njemačka jedna od prva tri partnera sa BiH, a samim tim i RS, i saznajemo da dolazi do stopiranja brojnih investicionih projekata, to šalje lošu poruku da se nalazimo u jednoj vrsti izolacije. Sve zbog Dodika koji zbog upiranja prsta i neke vrste tenzije nas uvodi u jednu vrstu izolacije. Nalazimo se u vremenu kad se trebamo opredijeliti da li smo za evropske integracije ili smo za izolaciju u kojoj ćemo ostati izolovani na ovom dijelu Balkana koji ćemo trpiti posljedice”, zaključio je Borenović, uz opasku da to nije dobro jer trpi narod.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare