Zatvori

Samsung Galaxy S8 i S8 Plus imaju jedan ozbiljan problem

Samsung Galaxy S8 i S8 Plus imaju jedan ozbiljan problem Izvor: Facebook

Samsung Galaxy S8 i njegov malo veći brat Galaxy S8 Plus polako stižu na police prodavnica, pa je tako došlo vrijeme da ih se dočepa i iFixit ekipa, inače poznata po rastavljanju raznih uređaja, te davanju mišljenja o njihovoj popravljivosti.

Prema njihovom zaključku, Galaxy S8+ ne spada u uređaje koji su lako popravljivi, te su mu dali ocjenu 4/10. Kao razlog se navodi činjenica što je u velikoj mjeri korištena tehnologija lijepljenja. Među ostalim, tom su tehnologijom vezani prednje i zadnje staklo, što znači da otvaranje uređaja nije jednostavno.

Izmjena prednjeg stakla bez oštećenja samog ekrana je upitna, što dodatno komplikuje stvari, a razlog tome je njegov zakrivljeni oblik. Zato dobro pazite svog zakrivljenog ljubimca, jer ako ga razbijete, pripremite se na dodatne troškove.

S druge strane, iFixit navodi da su određene komponente unutar uređaja modularne i zamjenjive nezavisno jedna o drugoj, što znači da će izmjena nekih od njih mogla biti povoljnija.

Ukoliko vas zanimaju detalji - opširnije OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Hajkan

Malo im sto tolike pare uzmu za aparat pa prave dase sigurnije razbije kad ispadne a nema popravke lako. Treba izbjegavati te prevarantske telefone.

0 0

* Sva polja su obavezna