Dodik prekida sve razgovore s biskupom Komaricom

Dodik prekida sve razgovore s biskupom Komaricom Izvor: N1

Predsjednik RS-a Milorad Dodik ponovio je i danas kritike na nedavne izjave banjalučkog biskupa Franje Komarice, ističući da su ga one „trajno delegitimisale za bilo kakav razgovor i dijalog na bilo kakvu temu“.

Tvrdi da biskup Komarica „u kontinuitetu šalje negativne poruke, a ima benefite od RS-a, čiji su organi pomagali izgradnju katoličke crkve na Petrićevcu, izgradnju gerijatrijskog centra u okviru Banjalučke biskupije, Katoličku gimanaziju, a u Vladi i drugim entitetskim institucijama su zastupljeni Hrvati“.

''Na koji način Komarica misli da gradi dijalog s nama? Da hoda po svijetu i kleveće RS'',  ustvrdio je Dodik.

Naveo je da će se dan bivše Vojske RS-a obilježati, bez obzira na primjedbe određenih struktura s nivoa BiH.

To obilježavanje, najavio je, bit će mimo kasarne i Oružanih snaga BiH, koje je nazvao „vještačkom kategorijom u BiH, i oružanim snagama NATO-a, kojim upravljaju neki drugi faktori, a ne oni iz BiH“.

''Očigledno je da Oružane snage BiH nisu oružane snage svih u BiH... Od početka je bila greška da se dozvolilo da neko zavisi od nečije volje ili da pokušava da zavisi od nekoga. Kada su u pitanju druge dvije komponente u Oružanim snagama BiH ne postavljaju su primjedbe'', ustvrdio je Dodik u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Ponovio je tvrdnju da RS nije prezadužena i da vraća više obaveza nego što se zadužuje.

Dodik je naveo i da je ponuda izraelske kompanije za kupovinu državnog kapitala u Rudniku "Ljubija" bolja od one koju je dao "ArcelorMittal". Smatra da to neće ugroziti koaliciju SNSD-a s DNS-om, čiji predstavnici su protiv prodaje "Ljubije" kompaniji "Izrael investment grupa".

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 10

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Komarica je kulturan covjek njemu predlazem da ne razgovara sa sirovinom

5 1

Laž je naša vrlina

Kako ih nije stid, da istinu govore?!

1 1

Aga Kan

Ovo je autogo za Dodika i veliki plus za Biskupa Komaricu jer je ispod svakog nivoa da se jedan ugledni biskup, kakav je Komarica, dodvorava nekome ko se nalazi na americkoj crnoj listi na kojoj se nalaze najveci svjetski teroristi, kriminslci, ubice, hohstopleri. Bravo za Komaricu, a Dodo cevtek vidjeti posljedice ovako neodmjerenih i huliganskih izjava.

8 1

* Sva polja su obavezna