Pročitajte zaključke sa sastanka u Beogradu u vezi Agrokora

Pročitajte zaključke sa sastanka u Beogradu u vezi Agrokora Izvor: N1

Nakon završenog ministarskog sastanka u Beogradu povodom krize u „Agrokoru“, doneseni su zaključci koje vam donosimo u nastavku.

Predsјednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić, potpredsјednik Vlade Republike Srbije Rasim Ljajić, ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Branislav Nedimović, potpredsјednik Savјeta ministara i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović, ministar ekonomije u Vladi Republike Crne Gore Dragica Sekulić i ministar ekonomskog razvoja i tehnologije u Vladi Republike Slovenije Zdravko Počivalšek, na sastanku održanom u Beogradu, 19. aprila 2017. godine, doniјeli su slјedeće zaključke:

- Formiran je ministarski tim koji će biti u svakodnevnoj komunikaciji u cilju razmјene informacija i preduzimanja zajedničkih aktivnosti na očuvanja radnih mjesta, interesa dobavljača i stabilnog poslovanja firmi iz sastava „Agrokora“ u svakoj od pojedinačnih zemalja.

- Svaka od zemalja sprovodiće kontrolu finansijskih i robnih tokova kompanija vezanih za „Agrokor“ u skladu sa zakonima koji važe u četiri države.

- Očekujemo da novi upravitelj „Agrokora“ imenuje nezavisne stručnjake za uspješno restrukturiranje firmi u sastavu koncerna.

- Očekujemo da nova uprava „Agrokora“ na ravnopravan način tretira sve dobavljače, kako one u Hrvatskoj, tako i van Hrvatske.

- Izražena je spremnost za razgovore sa predstavnicima Vlade Republike Hrvatske u cilju iznalaženja zajedničkih rješenja za stabilizaciju poslovanja cijelog „Agrokor“ koncerna, stoji u saopćenju za medije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: agrokor

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna